Social

Ziua Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, sărbătorită de ziua domnitorului

Scoala 8Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” (fosta Generală nr.8) din Câmpina şi-a început activitatea în urmă cu 39 de ani. Ziua Şcolii se sărbătoreşte pe 20 martie şi asta pentru că la această dată, în anul 1820, s-a născut domnitorul Alexandru Ioan Cuza, al cărui nume îl poartă unitatea de învăţământ. La sărbătoarea de astăzi au participat elevi şi profesori, foste cadre didactice ale şcolii, reprezentanţi ai administraţiei publice locale. A fost un prilej de a se vorbi despre activitatea şcolii, despre trecut, prezent şi viitor, pentru ca, ulterior, toţi cei prezenţi să asiste la un spectacol susţinut de elevii acestei instituţii, pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza”.
Dincolo de sărbătoarea în sine, sunt câteva lucruri interesante, care ar trebui cunoscute despre Şcoala „Al. I. Cuza”:
– această unitate de învăţământ a încheiat un parteneriat cu Centrul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia”. Elevii Şcolii Cuza şi copiii de la „Sfânta Filofteia” au susţinut împreună un spectacol caritabil, fondurile strânse fiind donate micuţilor din centrele de plasament;
– conducerea şcolii şi asociaţia de părinţi organizează, de câţiva ani, „tabăra de vară”. A fost un proiect pilot, destinat copiilor care nu avea posibilitatea să plece undeva în vacanţa de vară, un proiect care s-a bucurat de mare succes şi astfel a devenit… tradiţie. Cursuri de cercetaşi, protecţia mediului, drumeţii, dansuri şi pictură, orientare turistică – cam asta înseamnă, pe scurt, această iniţiativă deosebită, coordonată de părinţi – voluntari.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *