Administratie publica

10 lei – valoarea coplăţii la Spitalul Municipal Câmpina

Spitalul-Municipal-CampinaDe astăzi, pacienţii internaţi la Spitalul Municipal Câmpina vor plăti, la externare, suma de 10 lei. Aceasta este valoarea coplăţii stabilită de conducerea unităţii medicale. Coplata este aceeaşi indiferent de numărul de zile pe care bolnavul le-a petrecut în spital. Vă reamintim că introducerea coplăţii în sistemul sanitar cu paturi a fost stabilită prin Legea 220/2011, consiliile de administraţie ale spitalelor putând fixa doar valoarea acestei taxe (obligatoriu cuprinsă între 5 lei şi 10 lei). Coplata nu se va percepe pentru serviciile de urgenţă. În rest, se va achita pentru toate celelalte servicii medicale, indiferent dacă pacientul este sau nu asigurat.
Iată categoriile de persoane excluse de la plata acestei taxe: pacienţii cu boli cronice, copiii şi tinerii de până la 18 ani, persoanele cu handicap, gravidele şi lăuzele, pensionarii cu pensii sub 740 lei pe lună.

11 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Multumesc guvernului USL!

 2. Ioana P. says:

  In 2011 cand s/a dat legea nu era USl la putere dar retinem doar ce ne convine. Era guvernul Boc in floare, EMIL BOC VA AMINTITI DE EL? Sunt sigura ca da, nu va fi uitat prea usor de nimeni la cate nenorociri a facut in tara asta! USL doar aplica o lege pe care MARELE BOC a negociat/o cu FMI.

 3. Lori says:

  nu inteleg si pace care e rostul acestei taxe ca nu poate fi vorba de cine stie ce fonduri stranse la spital, e maruntis.

 4. marius says:

  pentru Ioana P:coplata a fost introdusa prin Hotararea de Guvern nr.117/2013-vi se pare ca ar fii 2011?traiti in trecut?sau ura va face sa mintiti,sa dezinformati?

 5. Andrei Popa says:

  Asa este Ioana P., era guvernul Boc la putere cu PDL-istii, insa au oprit legea aceasta sa intre in vigoare, in detrimentul capitalului electoral pierdut. De ce spun ca multumesc guvernului USL? Pentru ca si la nivel local si la nivel central, Ponta, Antonescu, Iliescu si care or mai fi pe acolo au promis ca vor creste nivelul de trai. Acum ce se intampla? Au crescut preturile la TOATE utilitatile, au crescut darile la stat…etc etc. Observi unde bat, nu?

 6. ionel says:

  @Andrei Popa
  Ha, ha, tot il pomeniti pe Iliescu si cand o sa fie oale si ulcele?
  Tot asa o sa-l pomeniti pe vecie si pe Basescu cand isi termina mandatul?

 7. Cristina Mihai says:

  Domnilor,usurel cu pianul pe scari!Romania este datoare vanduta,avand in vedere imprumuturile luate de la FMI,care ne face bugetul…Basescu si guvernarile pedele au chemat FMIul,si ne-au indatorat,asta dupa ce au balbait-o in folos propriu ca ba nu suntem,ba suntem in criza…Imaginati-va ca aveti de achitat o datorie pe care nu ati facut-o dumneavoastra si executorul judecatoresc va bate la usa….

 8. Jobs says:

  Platesc deja CAS si multe alte nebunii la stat, de ce sa platesc inca o data ceva? Ca sa faca spaga gasca de baieti destepti din PSD?

 9. Andrei Popa says:

  Datoria asta pe care o platim toti din greu se datoreaza … din USL Adrian Nastase, care a vandut Petrom-ul pe NIMIC austriecilor!

 10. Hai Romania says:

  Iliescu, Basescu, tot aia. Ce este deranjant este ca dupa ce platesti darile la sanatate, acum guvernul asta penibil de incompetent al USL-ului baga si nenorocirea asta de coplata in spitale. Pai ce face tanti Leana cu 300 de lei pensie? Moare cu zile, asta face.

 11. Dumbraveanu M. says:

  Coplata ar fi buna, daca s-ar face ceva cu banii astia, macar sa asiguri strictul necesar dintr-un spital, gen seringa+ser fiziologic. Dar…suntem in Romania, nu?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *