Administratie publica

Acreditarea definitivă a Spitalului Municipal Câmpina depinde în mare măsură de salariaţii unităţii

Adunare spital 1La Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina a avut loc astăzi o acţiune inedită la nivelul instituţiilor publice din Câmpina – Adunarea Generală a Salariaţilor de la Spitalul Municipal. Scopul unei astfel de întâlniri a fost acela de a se discuta paşii care trebuie făcuţi de spitalul câmpinean pentru obţinerea acreditării definitive, din 2015. Iar mulţi dintre aceşti paşi depind de salariaţii instituţiei.
Întâlnirea a fost organizată de managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, împreună cu Violeta Rusu, reprezentantul firmei care asigură consultanţa pentru obţinerea autorizării unităţii. La prezidiu s-au mai aflat, în calitate de invitaţi, primarul Horia Tiseanu, directorul Direcţiei Economice – Gheorghe Ecaterinescu şi consilierul local Gheorghe Tudor, ultimii doi fiind membri ai Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal. În faţa unei săli aproape pline, în care se aflau două treimi din angajaţii spitalului, s-a vorbit pe larg despre necesitatea implicării tuturor angajaţilor Spitalului Municipal pentru obţinerea acreditării definitive a instituţiei.
Managerul interimar Călin Tiu a explicat de ce a considerat necesară o astfel de Adunare Generală: „Pentru conştientizarea şi responsabilizarea tuturor salariaţilor din spital. Când s-a făcut acreditarea de nivel mediu pe care o avem în prezent, au muncit câţiva, iar eu, ca şef de secţie, şi alţii ca mine, ne-am uitat. Acum, trebuie să muncim toţi dacă vrem să nu existe riscul ca Spitalul să fie desfiinţat!”

Adunare spital 3
Adunare spital 2

La rândul lor, atât primarul Horia Tiseanu, cât şi Gheorghe Ecaterinescu, care este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal, au spus că la precedentul audit pentru acreditare au fost şefi de secţie care nu au colaborat cu comisia de acreditare. Iar o astfel de stare de lucruri nu este benefică pentru obţinerea acreditării finale.
În fine, Violeta Rusu, reprezentanta firmei de consultanţă, a precizat că „degeaba există proceduri, protocoale şi ghiduri pentru toate activităţile, dacă acestea nu sunt respectate. Şi aici intervine responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră!”
Vă reamintim că Spitalul Municipal Câmpina a obţinut, anul trecut, acreditare de nivel mediu din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (acordată pentru îndeplinirea condiţiilor între 45 şi 85%), ceea ce presupune o nouă inspecţie peste doi ani. Autorizaţia permanentă va fi acordată la îndeplinirea a peste 85% din criterii. Spitalul câmpinean este singurul din Prahova acreditat până în acest moment, chiar şi la nivel mediu.
Comisia din cadrul Ministerului Sănătăţii, care a acordat această acreditare, a stabilit într-un raport aproximativ 280 de puncte concrete pe care Spitalul Municipal trebuie să le perfecţioneze până la următorul audit pentru acreditare, care ar trebui să aibă loc în luna decembrie a acestui an. Pentru acreditarea finală, termenul limită este 2015.

8 Comments

  1. georgiana says:

    felicitari doctorului Matei pentru acreditare! acum ce face Tiu, isi trage foloasele de pe urma altcuiva? rusinos…

  2. minion says:

    Georgiano esti dusa cu pluta… Spitalul nu are acreditare !

  3. remus says:

    Matei e omul, doctorul, domnul care a muncit si pentru acreditarea spitalului si pentru procesul cu firma aia de la Bucuresti, deci toate meritele sunt ale lui Matei, nu ale lui nea Tiu, care vrea sa faca business acolo..

  4. Lenesu' says:

    Da, fratica, Matei are meritul de a NU FI PRIMIT ACREDITAREA!!!! Propun administratorului site-ului sa faca articolele astea in format audio si video, ca poate asa or sa inteleaga analfabetii ce vrea sa zica autorul prin semnele alea insiruite pe randurile articolului (adica literele, analfabetilor). Apropos, daca se considera „analfabet” o jignire, desi asta e sensul in acest comentariu, este o greseala. Analfabetismul e o stare data de insuficienta dezvoltare sociala. Cred ca de asta e vorba in comentariile de mai sus!
    Pe de alta parte, daca s-ar afla adevarata stare , jalnica, in care se afla spitalul, ar trebui sa ne minunam cu totii ca nu s-a daramat inca! Cu toate astea, tot or sa se gaseasca georgiene si remusi care sa pupe’n lauda pe aia de i-a protejat PDL-ul.

  5. Andrei Popa says:

    „minion”, spitalul are acreditare de nivel mediu, mai citeste o data si mai cauta pe net info daca nu crezi

  6. Lenesu' says:

    Andrei, intereseaza-te, te rog, ce inseamna acreditarea de nivel mediu. O sa vezi ca e egal cu zero! Adica orice unitate spitaliceasca trebuie acreditata, pentru a functiona, dar depinde si de conditiile de decontare si de management. Formularea asta generica, sub care se ascunde esecul, este data de politruci cu limba dulce!

  7. Dumbraveanu M. says:

    Adevarat, acreditarea de nivel mediu, mai pe scurt o formalitate, ar trebui sa fie o chestie elementara pentru orice spital din tara, insa din ce se vede, doar spitalul din Campina are si aceasta acreditare amarata din toata Prahova asta ocupata de pensionari. Si sincer, Tiu nu cred ca va fi in stare sa faca rost de acreditarea completa, din cauza sistemului medical la pamant. Aia e.

  8. donitz says:

    LASATI,ACREDITARILE SI PROSTIILE BIROCRATICE CARE NE SUFOCA.CINEVA POMENESTE DE ,,BUSINESS-UL LUI TIU,PAI ASTA E CAPITALISMUL,FRAIERICA.SERVICII DE CALITATE CU BANUL JOS,ALTFEL NU MAI IESIM DIN MOCIRLA.DACA LUCREZI IN SPITAL,STII CA ANGAJATUL ALA INGAMFAT DE LA MORGA FACE LUCRU DE MANTUIALA,BANII II BAGA IN BUZUNAR IN LOC SA-I IA SPITALUL,MATERIALELE CARE COSTA,SE EVAPORASI MAI TE SI SANTAJEAZA,CA DACA NU CUMPERI SICRIU DE LA EL,N U-TI DA MORTUL.ASTA CE E COMUNISM SAU ECONOMIE DE PIATA?SI-TI MAI DAU 100 DE EXEMPLE DE GENUL ASTA.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *