Politica

Cu banii pentru corpul C2 al Pieţei Centrale Câmpina, liberalii vor să facă o piaţă nouă, pe DN1

Este o idee inedită, care, dacă va fi pusă în practică, ar da peste cap toate planurile de până acum ale administraţiei locale câmpinene. Consiliul Local a aprobat de mai multă vreme construcţia corpului C2 al Pieţei Centrale, a fost aprobată chiar şi realizarea unui parteneriat public-privat pentru această investiţie, s-a plătit studiul de fezabilitate, există şi un proiect, iar anul acesta ar trebui ca lucrarea efectivă să demareze. Acum, apare, iată, ideea realizării unei alte pieţe, cu banii actualului Serviciu Public al Pieţei Centrale Câmpina, pe DN1. Propunerea aparţine deputatului liberal Virgil Guran, care are mai multe argumente pentru a-şi susţine iniţiativa.
„În acest moment, la Piaţa Centrală există un excedent bugetar de vreo 15 miliarde lei vechi, bani despre care se spune că vor fi folosiţi pentru construcţia corpului C2. Eu cred că ar fi mult mai avantajos să înfiinţăm o piaţă agro-alimentară pe DN1. Există o statistică în care se arată că pe DN1 trec zilinic între 20.000 şi 40.000 de maşini. Asta înseamnă cam 50.000-60.000 persoane minim. Ori, dacă socotim că doar 1% dintre aceste persoane ar opri să cumpere din această piaţă, ea şi-ar dovedi viabilitatea. S-ar putea chiar, complementar acestei pieţe, să realizăm şi o producţie de legume în zonă, iar în această piaţă ar putea vinde şi producătorii de caşcavea din Valea Doftanei, precum şi apicultorii din zona noastră. Astfel, noi considerăm că s-ar crea o concurenţă actualei Pieţe Centrale, unde – nu mă feresc s-o spun – există o adevărată mafie care face ca preţurile să fie cu aproximativ 20% mai mari decât în Ploieşti sau în altă parte”, a declarat preşedintele PNL Câmpina, deputatul Virgil Guran, în cadrul conferinţei de presă organizată la sfârşitul săptămânii trecute.

8 Comments

 1. Dico Emil says:

  O idee excelenta, numai sa luati in calcul si marketingul/afisajul cu cativa km inainte pe ambele sensuri. Nu o sa opreasca 1% zilnic, dar la iesirile de sezon ale bucurestenilor ar fi un vad bun.

  Chiar nu cred ca ar face concurenta Pietei Centrale, nu merge nimeni pana pe DN1 sa fim seriosi 🙂

  In sfarsit, vad si eu o idee care poate avea un ROI viabil…

 2. dqsdqlj says:

  Eu sunt de acord daca ne spune cum face dansul sistemul de iesire de pe DN1 spre piata. Poate nu este la curent dar DN1 va avea separatoare de sens. Noi nu suntem in stare sa facem o iesire la Baicoi si la Floresti si dansul face una spre o piata ? Ideea nu ar fi rea daca s-ar implementa in mod complet si s-ar crea o zona de interes cu multe servicii (piata, magazine, restaurante) + pasarele de traversare a dn1 astfel incat sa nu se creeze noi puncte negre pe harta dn1. Nici nu vreau sa ma gandesc ca cei de pe sensul opus se vor opri sa faca stanga si sa traverseze dn1 ca sa cumpere castraveti cu 1 leu mai ieftini.

 3. dorin says:

  si autostrada pe unde va trece?

 4. Cornel Voila says:

  Cum pe unde? Prin curtea lui nea X sau Y, care cumpara terenuri ca sa faca banuti 🙂 Si la obiect: liberalii ar trebui sa atraga firme in Campina ca sa creeze locuri de munca, cum au tot promis in campania electorala, nu sa vina numai cu prostii!

 5. ionel says:

  Eu personal nu voi merge niciodata in piata de pe DN1, e departe, dl Guran merge probabil cu limuzina eu pe jos transportul in comun e prea scump in Campina. Piata ar fi pentru cei care trec pe DN1 nu pentru campineni. S-a mai incercat o piata la autogara, piata la Fibec si nu cred ca au avut succes deci sa ne gandim bine cand facem o asemenea investitie si sa nu aruncam cu banii pe fereastra pentru ca asa gandeste si doreste un parlamentar al urbei

 6. Andrei Popa says:

  Poate o fi visat ceva si gandindu-se ca e la putere, crede ca tot ce zboara se mananca…

 7. Jobs says:

  USL a promis in campanie locuri de munca. Unde sunt acestea? Intr-o piata imaginara?

 8. Hai Romania says:

  Piata pe DN1? Hai sa facem din banii publici salon de masaj erotic, il amplasam in curtea muzeului Hasdeu, ca sa facem si spiritism. De unde si pana unde ideea asta nastrusnica?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *