Este un teren de 1.392 mp situat pe Strada Petrolistului. De fapt, pentru ca lucrurile să fie mai clare, precizăm că la intersecţia străzilor Petrolistului şi Sălaj se află un teren de 8.483 mp, împărţit în şase parcele. Este singurul teren cu o suprafaţă mai mare, deţinut de administraţia locală. Este un teren „vedetă”, concesionat în august 2010 clubului CSM Câmpina, adică lui Virgil Guran, care spunea că intenţionează să realizeze aici o bază sportivă. Ulterior, Guran a renunţat la idee, dar şi… la teren care a revenit administraţiei locale. De cele mai multe ori s-a spus că acest teren este păstrat pentru „un investitor strategic, care poate va veni la un moment dat şi în Câmpina”. Cum nu s-a aratătat nimeni interesat să cumpere sau să concesioneze întreaga suprafaţă, Primăria Câmpina a împărţit acest teren în şase bucăţi şi au început să apară solicitări în vederea concesionării din partea unor firme private, care ar dori să dezvolte aici mici afaceri. Dar cum apărea o solicitare, cum începea scandalul în Consiliul Local. Cum venea primarul Horia Tiseanu cu un proiect de hotărâre legat de concesionarea vreunei bucăţi din teren, cum începeau speculaţiile, acuzaţiile, iar proiectul pica la vot. La ultima şedinţă, s-a discutat despre concesionarea a două dintre parcele – una de 1.392 mp în Strada Petrolistului şi una de 1.948 mp în Strada Sălaj. PDL susţine concesionarea, USL şi PP-DD se opun. Mai jos o să vă prezentăm argumentele tuturor părţilor implicate.
Înainte de asta, însă, ne întrebăm oare câţi dintre consilierii locali câmpineni au văzut cu ochii lor terenul respectiv. Câţi dintre ei ştiu că pe acest teren există mai multe guri de sondă, iar operaţiunile pentru închiderea unei astfel de guri de sondă sunt foarte costisitoare şi de lungă durată. Lucru recunoscut inclusiv de preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, pe vremea când era preşedinte al CSM Câmpina şi dorea să transforme terenul într-unul de fotbal. Orice investitor, mai mare sau mai mic, n-ar putea utiliza vreo bucată din acest teren fără să astupe gurile de sondă, adică, fără să bage mulţi bani în „repararea” acestei suprafeţe.
Iată cum au decurs discuţiile (partea mai elegantă) la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, pe tema a două parcele din terenul „vedetă”. Precizăm că primarul Horia Tiseanu şi consilierii PDL susţin varianta concesionării pe bucăţi a terenului mare, în timp ce consilierii USL şi PP-DD insistă ori pe varianta scoaterii la vânzare sau concesionare a celor şase loturi simultan (după o reluare a procesului de parcelare), ori pe concesionarea întregului teren de 8.483 mp unui investitor strategic, care să creeze aici multe locuri de muncă.
Consilierul PSD Horaţiu Zăgan: Eu doresc ca pe aceste terenuri să se dezvolte afaceri care să creeze locuri de muncă. Dar nu aşa… Acum, terenul nu e parcelat uniform. Să le lotizăm din nou şi să le scoatem pe toate la vânzare sau concesionare luna viitoare!”
Viceprimarul Ion Dragomir: „S-au putea să vină un investitor care să vrea două sau trei terenuri şi să facă acolo o hală de producţie cu mulţi angajaţi. Sau poate vine cineva care doreşte să cumpere tot terenul pentru o afacere mare, care va aduce bani la bugetul local şi va crea sute de locuri de muncă!”
Primarul Horia Tiseanu: „După ce acum câteva luni a vrut parcelarea acestui teren, acum domnul viceprimar vrea să vindem tot terenul! Asta înseamnă că vreţi doar formal noi locuri de muncă… De fapt, găsiţi mereu câte un pretext pentru a respinge aceste proiecte. Voi reveni şi luna viitoare, puteţi să faceţi şi atunci ceea ce veţi crede de cuviinţă, dar în ritmul ăsta mi-e teamă că terenul va arăta şi la sfârşitul acestui mandat ca pe vremea domnului Tudor! De ce este rău să concesionăm unor firme suprafeţe mai mici, de vreme ce nu vine nimeni care să vrea tot terenul?! Domnilor consilieri, aţi văzut schiţa terenului şi acum două-trei luni şi aţi fost de acord cu această variantă de proiect! Nu vă mai înţeleg!”
Consilierul Horaţiu Zăgan şi viceprimarul Ion Dragomir au fost cei care i-au răspuns primarului Tiseanu. „Atunci am greşit, dar acum m-am trezit!” (Horaţiu Zăgan) „Nu ne opunem, ci vrem altceva!” (Ion Dragomir)
Multe proiecte ale dlui. Tiseanu au fost respinse…oare care e motivul…?
viceprimarul Dragomir de ce se opune crearii locurilor de munca? acum s-a inchis si IRA si 180 de oameni sunt pe drumuri! ce ne zicea in campanie? ca face locuri de munca, ca scad preturile…fix gen Ponta, care isi bate joc de oamenii de la Oltchim si Medias…
vrem locuri de munca, nu vorbe in vant! il admir pe domnul Tiseanu pentru puterea de care da dovada, luptandu-se cu neo-bolsevicii din PSD!
Ba, tare … mai sunt unii dintre noi! Dupa doua mandate si ceva, se apuca sa zica unii, ca vor acu’ sa faca locuri de munca, pe un teren aiurea! Pe ocolitelea, daca ar vrea cineva sa afle adevarul, si-ar da seama ca nici aia de la USL nu e prosti (ca sunt sub 50), ca sa isi puna satu’n cap! Eu zic ca maaaare e puterea prostiei, dar si a nesimtirii, atunci cand ceri de la altul dar nu faci nimic pentru nimeni!
Motivul respingerii proiectelor este unul simplu: maharii din USL au ceva in cap pentru terenurile alea si vor sa faca ei un banutz pe carca noastra si Tiseanu e ca un ghimpe in coasta USL-ului lui Crin Adormescu.
De ce sa nu accepte orice firma care ar putea crea locuri de munca? Se moare de foame in 2013 in Romania si alesii nostri locali si centrali dorm pe ei…in special cei de teapa lui Dragomir, care nici nu se sinchiseste sa atraga macar 1 investitor amarastean………
Cine stie cine din mafia imobiliarelor sau dintre baronii locali, au pus ochii pe acel teren. Sa vedem cum este cosmetizata afacerea in fata campinenilor ca sa ii dea un aer electoral spre binele comunitatii.
Oare si acum e asa.Uite locatie pentru parcul ala industrial