Politica

Liberalul Virgil Guran, despre primele sale iniţiative ca deputat

Virgil GuranÎn prima conferinţă de presă în calitate de deputat, liberalul Virgil Guran a prezentat iniţiativele pe care le are pentru zona Câmpina. Unele idei sunt noi, despre altele am mai scris de-a lungul timpului. Guran a mai vorbit despre activitatea sa în Parlament, precum şi despre potenţiale soluţii pentru rezolvarea unei probleme care tinde să devină din ce în ce mai gravă – lipsa locurilor de muncă. „Am iniţiat o serie de întâlniri cu diverse categorii socio-profesionale din domeniul silvic, poliţişti, apicultori, fermieri şi alţii, încercând să le aflăm problemele, dar şi să identificăm împreună soluţiile. De asemenea, am avut şapte luări de cuvânt în plen şi cinci interpelări, care pot fi verificate pe site-ul Camerei Deputaţilor. În acelaşi timp, printre problemele concrete pe care încerc să le rezolv aş aminti problema taberei de vacanţă Voila, pe care vrem s-o trecem în patrimoniul Consiliului Local Câmpina, obţinerea a două terenuri – cel de la Unitatea de Jandarmi şi cel de la Şcoala de Poliţie, care ar însemna aproximativ 20 hectare şi care s-ar putea dovedi extrem de utile pentru dezvoltarea Câmpinei; găsirea unei soluţii pentru un parc industrial, o posibilă soluţie fiind la Ciuperceasca, dar şi urgentarea demarării lucrărilor la autostrada Comarnic – Braşov, care, deşi cei mai optimişti spun că va începe în august, eu cred că nu va începe efectiv mai devreme de februarie anul viitor. În fine, dar nu în ultimul rând, ar mai fi vorba de începerea lucrărilor la ruta ocolitoare, parte a drumului spre Săcele, dar şi iniţierea construcţiei unei pieţe agro-alimentare pe DN1″, a afirmat Virgil Guran.

Criza locurilor de muncă este mai gravă decât reiese din statistici

„Am făcut o statistică, la nivelul Colegiului 2 Deputaţi, care include municipiul Câmpina şi localităţile limitrofe, şi am constatat că sunt doar 17.241 persoane care au un loc de muncă. La o populaţie de aproximativ 70.000 locuitori, din care în jur de 55.000 se încadrează în populaţia activă, am făcut nişte calcule din care reiese că doar aproximativ 40% din populaţia activă a acestei zone are un loc de muncă. Situaţia este mult mai gravă decât o arată statisticile, şomajul oficial fiind la 7-8%, dar în realitate, situaţia este extrem de grea. Şi zona noastră încă stă bine faţă de alte zone ale ţării…”, a mai afirmat deputatul Virgil Guran.

13 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Fapte, nu vorbe, domnule deputat, fapte, ca de promisiuni suntem satui pana la cer!

 2. Cornel Voila says:

  Zona noastra sta bine? Nu sta deloc bine! Se moare de foame la propriu! Vrem ceva concrett, nu vorbaraie!

 3. marius says:

  sa nu uitati sa treceti in Regulamentul de functionare a pietei agroalimentare de pe DN1 ca produsele vor putea fi platite si cu bonuri de masa pentru ca singurii clienti ai pietei vor fi „fetitele”care primesc de la „clientii „lor si bonuri de masa.
  Este de ras ,stiu,dar e mai mult de plans,cum sa faci o propunere atat de „aberanta”,sa folosesti banii orasului pentru o piata situata la dracu-n praznic,cand corpul celalalt de piata nu a fost inca construit.
  se cruceste lumea ca de popa tuns.

 4. Andrei Popa says:

  Poate are teren acolo nea deputattul..

 5. Rapold says:

  @Marius si Andrei Popa–Subscriu total, aveti perfecta dreptate, domnilor!
  Cel putin asta cu piata pe DN1 este de rasul „curcilor”. Sunt curios ce va mai produce pe viitor „gandirea profunda” a domnului deputat, pe care l-am mai si votat!

 6. ionel says:

  Ma bucur ca functioneaza foarte bine contorul de interpelari al d-lui parlamentar („am avut şapte luări de cuvânt în plen şi cinci interpelări, care pot fi verificate pe site-ul Camerei Deputaţilor”) in rest doar vorbe ca de meseria de parlamentar se invata repede (abureala)

 7. Grigore says:

  Este important sa aveti persoane care va sustin in demararea proiectelor dvs pt Campina. Lucrurile nu se pot rezolva de pe o zi pe alta, dar sa speram ca se vor materializa si vor ajuta la dezvoltarea orasului nostru.

  Mult succes, dl deputat

 8. georgiana says:

  sa fim seriosi, Guran vrea sa faca treaba, insa din pacate are langa el un om ca Dragomir, vicele, care stie doar sa faca rele! cand vom scapa de el, atunci va evolua toata Campina!

 9. daniela says:

  Felicitari dle deputat! Am citit tot ce se putea citi in acest site si sunt impresionata ca pot vedea un om sincer, entuziasmat si hotarat sa faca ceva pentru binele semenilor si pentru acest oras.
  Va doresc mult succes in ceea ce v-ati propus sa realizati si tot binele din lume.

 10. driver says:

  Sper ca dupa zeci de ani de la revolutie sa vad intr-un final ca un om politic din Prahova,chiar daca nu aveti radacini de aici,dar nu conteaza acest lucru,sper sa aduceti un suflu nou in acest oras apartinand unei tari muribunde

 11. misu says:

  Lăsațil domnule să facă piață pe DN1,că mai este unul din PNL care vrea să facă pe DN1 sens unic .

 12. Marius says:

  Multa bafta dl Guran!

 13. Rusinica says:

  Asta e o gluma cu piata, nu?:))

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *