Administratie publica

Noul ambasador al Macedoniei a vizitat Câmpina

Ambasador Macedonia 1În această după-amiază, noul ambasador al Macedoniei la Bucureşti, Pande Lazarovski, a vizitat Câmpina, oprindu-se la sediul Primăriei, unde s-a întâlnit cu primarul Horia Tiseanu, deputatul Virgil Guran şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, şi la Muzeul „B.P. Hasdeu”, pe care a dorit să-l viziteze. Ambasadorul Macedoniei a fost însoţit de Aurelian Gogulescu, care este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, dar şi unul dintre cei doi consuli onorifici ai Macedoniei în ţara noastră.

Aflat de numai două luni la postul său de la Bucureşti, ambasadorul Lazarovski a fost încântat – după propria-i mărturisire – de vizita la Câmpina, cu atât mai mult cu cât municipiul nostru este una dintre cele două localităţi din România înfrăţite cu oraşe din Macedonia. Arătând dorinţa ţării sale de a intra în Uniunea Europeană, ambasadorul Lazarovski a făcut câteva precizări… economice legate de ţara pe care o reprezintă: „Avem TVA de 18%, impozitul este de 10%, dar noi nu avem această noţiune de parcuri industriale, dezvoltată în ţara dumneavoastră. În schimb, la noi există nişte zone industriale libere, unde taxele sunt egale cu zero! De asemenea, ne mândrim cu faptul că ocupăm locul doi în lume, după Singapore, în privinţa rapidităţii privind acordarea autorizaţiilor de construcţie. Pentru a îndeplini toate condiţiile de aderare la UE, ţara noastră a făcut eforturi deosebite şi se investeşte foarte mult, în momentul de faţă fiind în curs de realizare două noi aeroporturi moderne, internaţionale, precum şi mai multe autostrăzi. Dincolo de posibilităţile de colaborare culturală, sportivă sau chiar socială, mi-aş dori să pot contribui la creşterea relaţiilor economice dintre ţările noastre”.

Ambasador Macedonia 2

La rândul său, după ce a trecut în revistă etapele colaborării dintre Câmpina şi localitatea macedoneană Kumanovo, cu care municipiul este înfrăţit, primarul Horia Tiseanu a anunţat că a primit, zilele trecute, o invitaţie pentru o prezenţă câmpineană la un festival folcloric internaţional în localitatea Ohrid, din Macedonia. „Nu ştiu dacă este o coincidenţă între sosirea acestei invitaţii şi prezenţa dumneavoastră astăzi aici, dar la festivalul din vară, de la Ohrid, vom fi prezenţi cu un ansamblu folcloric local, precum şi cu o delegaţie din partea administraţiei locale”.
Înainte de a se îndrepta spre Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”, ambasadorul Pande Lazarovski a admirat în vitrina cu suveniruri din sala de şedinţe a Primăriei Câmpina mai multe exponate, inclusiv din ţara sa, şi a primit din partea primarului Horia Tiseanu mai multe daruri constând în materiale de prezentare şi promovare a Câmpinei.

3 Comments

 1. ionel says:

  Vor si astia sa se nenoroceasca si sa intre in EU…… pacat de ei, ca de noi mi se rupe sufletu.
  M-am linistit am aflat pe ce meleaguri se vor plimba la vara alesii locali pe banii campinenilor . Doar in Macedonia …? sa vedem si alte locuri mai exotice.

 2. Alex says:

  O țară superbă, foarte apropiată de noi (spațial și spiritual), iar Ohrida este un loc fascinant. Festivalul de acolo este unul din cele mai importante din Europa, dpdv al celor axate pe tradiții culturale.

 3. Hai Romania says:

  TVA de 18 si impozit de 10 (%), pai sa tot faci firme acolo, nu ca la noi, cu taxe peste taxe…Ma rog, intrebarea mea pentru oamenii astia de au fost acolo este urmatoarea: din intalnirile astea, va profita macar una dintre cele 2 tari?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *