Administratie publica

Operatorii de utilităţi chiar sunt „stat în stat” la Câmpina?

Strazi sparte 1O problemă cu care municipiul Câmpina se confruntă de mai multă vreme este aceea că străzile proaspăt asfaltate sunt sparte de operatorii de utilităţi, care descoperă brusc că trebuie să execute acolo o lucrare. Şi nu întotdeauna este vorba despre vreo intervenţie de urgenţă. Zilele trecute, astfel de situaţii neplăcute au apărut pe străzile Cuza, Conductelor, Ion Creangă şi Petru Rareş, toate acestea fiind artere rutiere modernizate recent. Nici nu s-au finalizat bine asfaltările, că angajaţii de la Distrigaz sau HidroPrahova au şi spart carosabilul pentru a înlocui unul sau mai multe branşamente sau pentru a schimba o bucată de conductă. Asta, în condiţiile în care, de fiecare dată când pregăteşte asfaltarea unei străzi, Primăria Câmpina îi anunţă din timp pe operatorii de utilităţi să intervină când lucrarea la carosabil este în desfăşurare şi nu după finalizarea acesteia. Sunt multe astfel de cazuri în care Distrigaz, Electrica sau HidroPrahova se comportă de parcă ar fi „stat în stat” şi ignoră adresele transmise de administraţia locală. Şi să nu creadă cineva că, după ce sparg strada sau trotuarul, operatorii menţionaţi şi repară ceea ce au stricat…
Strazi sparte 2
Strazi sparte 3
Din păcate, în prezent, administraţia locală nu poate lua şi altfel de măsuri, ceva mai drastice, cum ar fi nişte amenzi consistente, de exemplu. Poate un consilier local mărinimos să se gândească şi să iniţieze un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Câmpina să stabilească un regulament şi sancţiunile aferente unor astfel de situaţii.
Dacă tot suntem la capitolul sancţiuni, poate n-ar fi rău să fie avuţi în vedere şi cei care-şi spală maşinile în mijlocul drumului sau cei care fac… betoane pe trotuarele localităţii, indiferent că e vorba despre persoane fizice sau juridice.

14 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Vicele ce face, doarme? Ca el are in fisa postului drumurile…

 2. Ionut says:

  O daaa, bataie de joc, asta este! Mai ales astia de la gaze sunt INCREDIBILI cand e vorba de spart asfaltul, parca o fac intentionat, sparg numai strazi nou asfaltate. Refuz sa cred ca nu se poate face ceva impotriva acestor societati care iau pielea de pe noi la facturi dar in rest fac totul numai in BATAIE DE JOC!

 3. dqsdqlj says:

  stiu eu o afirmatie facuta de un responsabil din primarie : „Cum sa ii amendam pe astia, ca astia sunt prietenii nostri !”

 4. Antonia says:

  Da, da, operatorii de utilitati sunt stat in stat, acu’ v-ati dat seama?

 5. SystemOFF says:

  Consiliul local Campina are majoritate PDL sau USL? Oricine are majoritate, sa faca proiect de hotarare ca sa scapam de nesimtirea celor de la Distrigaz, Hidroprahova si Electrica!!!! Sau poate USL-ul are niste interese, de nu vrea sa ajute lumea…

 6. Elly Paraschiv says:

  In primul rand eu cred ca trebuie urmariti, cineva din primarie sa se ocupe special de acesti retelari. Apoi sa li se dea amenzi usturatoare pentru ca este chiar o bataie de joc. Sunt banii nostri la mijloc si nu le putem permite sa*si bata joc de noi atat amar de vreme. Stiu ca asa fac ei de ani de zile dar trebuie sa puna cineva capat acestei nesimtiri crase. Avem primar, viceprimar, consilieri, pentru ce am votat, nu sa ne rezolve cineva problemele? Asta e o problema si trebuie rezolvata!

 7. Laura P says:

  e o intrebare retorica, desigur sa sunt stat in stat, ati auzit sa se ia cineva de ei vre-odata? intotdeauna li s-a permis totul, primariile sunt niste neica nimeni in fata acestor companii care fac regulile…

 8. Mihaela says:

  Vai, cum amenzi? La furnizorii de utilitati te duci cu ‘te rog frumos’, faci plecaiuni, ii pupi undeva, de-astea, nu amenzi. Te rogi frumos de ei sa nu mai sparga asfaltul de-abia turnat, sa faca racorduri inainte de asfaltare, sa schimbe conducta veche si gaurita inainte de asfaltare, faci si niste matanii, poate poate te asculta cineva. Doamne Iarta-Ma, dar astora le e permis totul si atata vreme cat lor le permite primaria orice, eu de ce nu mi-as spala masina in fata curtii, nu-i asa???

 9. Andrei Popa says:

  Chiar sunt curios sa aud un punct de vedere official din partea celui care se ocupa de drumuri in cadrul Primariei.

 10. dqsdqlj says:

  Cereti lista cu firmele amandate pe 2012 (nume + cuantum amenda) si o sa vedem despre ce discutam. E hotarare ca trebuie adus la stadiul initial. Acum nu mai exista scuza ca era prost si inainte de interventie. Trebuie sa fie perfect! Nu este ? Amenda ! Facem pariu ca nu vor mai fi probleme ?

 11. Hai Romania says:

  De drumuri se ocupa vicele Dragomir, sau ma rog, AR TREBUI sa se ocupe, nu sa joace remi in timpul serviciului.

 12. Georgika says:

  si pe Grivitei si-a bagat unul canalizare sau gaze si e ditamai gaura…responsabilul din partea primariei ce face, doarme in front ca trag ai nostri? s-a facut treaba frumoasa si acum vax

 13. vivi says:

  Viceprimarul si serviciile din subordinea lui dau autorizatiile, pe el ar trebui sa-l intrebati, dar el este prieten cu Cosma , presedintele de la consiliul judetean cel care conduce HIDRO-Prahova sau cu seful pe judet de la DISTRIGAZ care este pus de PSD……… offff…. firar de politicieni…smecheri….

 14. Rusinica says:

  Consilierii USL au majoritate la Campina, cu cei de la PePeDeDe, de ce nu fac ceva pentru lumea care i-a votat????

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *