Politica

Senatorul George Severin conduce comisia care anchetează interceptările telefonice în cazul judecătorului Corneliu Bârsan

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, chiar de ziua sa de naştere, senatorul George Severin a vorbit despre Congresul PSD, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, precum şi despre activitatea sa parlamentară. Vă reamintim că la Congresul social-democraţilor au fost alese noile foruri de conducere, iar senatorul câmpinean face parte acum atât din Comitetul Executiv al partidului, cât şi din Consiliul Naţional. „M-a bucurat faptul că partidul a recunoscut munca mea şi am fost ales atât în Comitetul Executiv al partidului, cât şi în Conferinţa Naţională, practic, al doilea şi al treilea for de conducere al PSD”, a afirmat George Severin. La Congresul din week-end, senatorul câmpinean a avut şi o discuţie privată cu Adrian Năstase şi „am convingerea că vom mai discuta de multe ori de acum înainte”.

Lăsând la o parte Congresul şi vorbind despre activitatea sa parlamentară, Severin a menţionat câteva dintre acţiunile în care a fost implicat în calitate de preşedinte al Comisiei de Cultură a Senatului, dar şi în noua calitate de preşedinte al Comisiei de speciale de control asupra interceptărilor telefonice efectuate de DNA şi SRI în cazul judecătorului român la CEDO, Corneliu Bârsan. „Înainte de orice vreau să vă spun că munca de preşedinte al unei comisii parlamentare necesită mult mai mult timp decât mi-aş fi putut imagina chiar şi eu. În ultima vreme am avut şi o serie de însărcinări speciale, printre care aş aminti prezenţa la Salonul Cărţii de la Paris, unde ne-am întâlnit inclusiv cu preşedintele Franţei, dar şi faptul că am fost desemnat preşedinte al comisiei de anchetă privind interceptările telefonice ale judecătorului român la CEDO – Corneliu Bârsan. Cine a autorizat înregistrările şi care a fost baza legală? Chiar mâine vom avea prima şedinţă, iar printre primii care vor fi invitaţi la audieri în cadrul comisiei se numără chiar judecătorul Bârsan, care are o imunitate diplomatică specială, fiind judecător la CEDO. Scopul comisiei este acela de afla cine este de vină şi cum a fost posibil ca un om de acest nivel să fie interceptat telefonic, în condiţiile în care SRI, singura instituţie a statului autorizată să facă interceptări, a afirmat printr-un comunicat că nu a efectuat nici o interceptare a judecătorului Bârsan. Sunt conştient că va fi foarte greu, dar sper măcar să putem obţine introducerea obligativităţii prezenţei la astfel de comisii, la solicitarea acestora, şi să existe şi o sancţiune în cazul în care nu se dă curs unei astfel de invitaţii”, a declarat senatorul Severin.

2 Comments

  1. Horia Frincu says:

    vai de capul nostru…cine e presedinte de comisie…

  2. Andrei Popa says:

    Ca tu esti mai breaz, mai Frincule mai..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *