Administratie publica

125 de câini au fost strânşi, în ultimele două luni, de pe străzile din Câmpina

Adapost caini 1De aproape două luni, de strângerea câinilor comunitari din Câmpina se ocupă societatea Alextib SRL, cea care a câştigat selecţia de oferte organizată de administraţia locală. Imediat după semnarea contractului între cele două părţi, firma menţionată s-a apucat să amenajeze adăpostul pentru câini, a obţinut autorizaţia sanitar-veterinară, iar ulterior a demarat activitatea de strângere a maidanezilor din municipiu. Conform contractului, AlexTib SRL se ocupă de strângerea câinilor pe baza unor sesizări scrise sau telefonice din partea persoanelor fizice sau juridice; îngrijirea câinilor la adăpost (deparazitare, vaccinare, sterilizare, hrănire); eutanasierea câinilor bolnavi; eliberarea animalelor, la cererea proprietarilor, atunci când este cazul. Durata contractului este de cinci ani. Firma care a concesionat serviciul plăteşte o redevenţă anuală de 1.000 lei, iar Consiliul Local alocă 9.000 lei pe lună, de la bugetul municipiului, pentru prinderea câinilor, transportul, vaccinarea, sterilizarea şi întreţinerea acestora.

Adapost caini 2
Adapost caini 4

La azilul chinologic, situat spre Zorile, în apropiere de malul râului Doftana, s-au făcut multe amenajări. Pe de o parte, au fost realizate noi spaţii pentru cazarea câinilor, iar pe de altă parte au fost amenajate spaţii speciale pentru sterilizarea şi tratarea animalelor. Există un medic veterinar, care supraveghează din punct de vedere medical soarta fiecărui câine şi efectuează operaţiile necesare. Femelele sunt sterilizate şi le sunt introduse cipuri pentru o mai bună supraveghere. Reprezentanţii firmei Alextib vor ca până la sfârşitul acestui an să strângă toţi maidanezii de pe domeniul public şi vor putea face acest lucru doar dacă au colaborarea populaţiei, înţelegere din partea iubitorilor de animale şi dacă, lucru foarte important, nu mai sunt aduşi câini din localităţile vecine.
În prezent, în adăpost se află 135 de câini, 125 fiind prinşi doar în ultimele două luni. Sunt câini de toate taliile şi de diverse vârste, iar orice persoană interesată să adopte un animal poate face acest lucru adresându-se Serviciului ADPP din cadrul Primăriei Câmpina sau mergând direct la adăpostul de câini.
Adapost caini 3

2 Comments

  1. Andrei Popa says:

    Desi chestia asta cu adunatul cainilor se afla in fisa de post a vicelui Dragomir, singurul care s-a implicat cu adevarat pentru rezolvarea acestei probleme a fost primarul Tiseanu. Felicitari si spor la treaba in continuare! PS: o singura completare, atentie ca tot firma asta sa nu readuca cainii in oras, cum facea cea din trecut.

  2. Horia Frincu says:

    Asa e.Dragomir,ca de obicei,nu a facut nimic.Numai gargara,nici macar la asta nu e bun.Pe aceasta cale,fac o cerere firmei,sa il gaseasca.De … ,nu e nevoie

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *