Social

9 Mai – ziua în care la Câmpina… s-a vorbit despre Independenţă, Victorie şi Uniunea Europeană

9 mai 2Prin discursuri, aşa a fost marcată la Câmpina tripla semnificaţie a zilei de 9 Mai. O zi, cel puţin teoretic, de sărbătoare. Dar nu e uşor să sărbătoreşti pacea şi unitatea în Europa fără bani şi mai ales fără idei. Este mult mai uşor să strângi laolaltă grupuri de oameni (în special elevi) cărora să le vorbeşti, an de an, despre aceleaşi lucruri. Este şi destul de trist, în acelaşi timp, că nu reuşim să depăşim acest stereotip şi să creăm momente de sărbătoare într-o astfel de zi. Nu vrem să fim înţeleşi greşit, discursurile au rostul şi rolul lor, mai ales când sunt rostite de oameni care ştiu şi cred în ceea ce spun, dar Ziua Victoriei împotriva fascismului, Ziua Independenţiei proclamată în 1877 şi Ziua Europei unite sunt adevărate evenimente care ar trebui marcate prin bucurie…

9 mai 1

Revenind la acţiunile organizate astăzi, vorbim despre un simpozion organizat de Biblioteca Municipală Câmpina în parteneriat cu Asociaţia „Cultul Eroilor”, la care au participat elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din localitate, profesori şi reprezentanţi ai administraţiei publice şi un alt simpozion organizat la Colegiul Tehnic „Constatin Istrati”, de asemenea, în parteneriat cu Asociaţia „Cultul Eroilor”, condusă de colonelul (r) Marian Dulă.

3 Comments

  1. Horia Frincu says:

    Fratilor,m-am saturat sa il vad mereu pe-scuzati-,greseala..Dula.Sa ne mai lase.

  2. gicu says:

    Știa că este pozat. Ce figură de ….. erou …..are.

  3. MaiBineAnonimDecatCriticat says:

    Am fost prezenta la una din aceasta prezentare si pot spune ca totul ar fi fost mai frumos si mai neplictisitor daca stimatii domni ar fi vorbit din propria experienta,nu chinuindu-se sa citeasca de pe niste foi.Acest lucru il puteam face si noi consultand internet-ul.Si descrierea cimitirului eroilor o puteam face si noi la fata locului.Asa ar fi fost mai indicat.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *