Social

Astăzi încep înscrierile pentru bacalaureat 2013

În perioada 27-31 mai, la toate liceele are loc înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a bacalaureatului 2013. Prima probă a examenului propriu-zis, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), este programată pentru 10 iunie. În perioada 12-14 iunie, candidaţii vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată, în perioada 17-21 iunie, de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C, 25-28 iunie).

Probele scrise ale examenului de bacalaureat se vor desfăşura pe 1 iulie – Limba şi literatura română (proba E a) şi pe 2 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua pe 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi pe 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).
Rezultatele vor fi afişate la date de 8 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca, în perioada 9 -11 iulie, să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie. În timpul susţinerii bacalaureatului, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, este interzis accesul în sala de examen cu telefonul mobil.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *