La şedinţa din aprilie, Consiliul Local Câmpina a aprobat încetarea contractului încheiat în 2004 cu societatea Termax Grup Roman, pentru furnizarea energiei termice în unităţile de învăţământ. Primarul Horia Tiseanu a fost împuternicit să negocieze cu reprezentanţii Termax condiţiile „despărţirii”, lucru care s-a întâmplat la începutul lunii mai. Scriam atunci că, pe cale amiabilă, cele două părţi s-au înţeles ca Termax să primească despăgubiri de 55.000 euro, iar centralele termice din şcoli să fie transferate Primăriei Câmpina la valoarea rămasă neamortizată – 21.854,9 lei (fără TVA).
La negocieri, administraţia locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir, iar Termax – de cei doi acţionari ai firmei, Dan Marin şi Kostas Georgalas.
Rezultatele negocierii au fost supuse aprobării Consiliului Local Câmpina în şedinţa de aseară. S-au votat în unanimitate condiţiile care au fost stabilite la negocieri, precum şi finalizarea tuturor formalităţilor de încheiere a contractului până la 30 iunie 2013. Odată aprobată hotărârea de Consiliul Local, se poate trece la predarea-primirea în custodie a centralelor termice de la unităţile de învăţământ. Practic, suma totală pe care administraţia locală trebuie să o plătească societăţii Termax este în jur de 2,7 miliarde lei vechi. Fiecare şcoală îşi preia centralele şi va trebui să se ocupe de ele de acum înainte.
Cine din scoala se va ocupa de centrala? Domnii consilieri nu s-au gandit ca la aceste centrale este nevoie si de personal calificat? Cate scoli atatia instalatori certificati pentru lucrul cu instalatii sub presiune. Oare iese mai ieftin Primaria?
Manevra e urmatoarea: USL-ul prin Rodica Papuc vrea sa bage firma Royal la inaintare la chestia asta.