Social

Între blocurile de la IRA Câmpina, locatarii au descoperit puţul unei sonde din 1910

Put sonda blocuri 1În timp ce-şi udau grădiniţele de flori şi legume de lângă blocuri, câţiva câmpineni au avut parte de o surpriză. Se plângeau de secetă, iar apa ieşea din pământ la doi paşi de ei. Şi nu ieşea oricum, ci… bolborosind. „Mi-am dat seama imediat că aşa ceva nu este în regulă. Am făcut o groapă mică, iar aceasta s-a umplut imediat cu apă. Cred că erau acolo şi gaze, pentru că, deşi nu mirosea, apa bolborosea destul de puternic. M-am gândit că poate fi ceva grav, chiar nu avea de unde să iasă apă acolo, peste noapte, lângă blocul nostru şi în asemenea condiţii, aşa că am chemat mai mulţi vecini, iar apoi i-am anunţat pe cei de la Petrom. Vă spun sincer că nu s-au arătat prea deschişi să colaboreze cu noi, să vadă care e problema, să facă şi ei ceva, pentru că de ei ţine aceeastă problemă. La insistenţele noastre, au săpat tot mai adânc şi am descoperit că acolo era un puţ de sondă”, ne-a declarat Mihai C., unul dintre locatarii Blocului 4 de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu (unul dintre blocurile de la IRA, aşa cum sunt cunoscute în localitate).

Put sonda blocuri 2
Put sonda blocuri 3

Reprezentanţii Petrom au delimitat zona respectivă, au pus indicatoare prin care se atenţionează că „fumatul este interzis” şi „pericol de explozie”, apoi s-au documentat şi astfel am aflat că puţul descoperit este al unei sonde din anul 1910. „Noi, locatarii, eram convinşi că nu poate fi o simplă băltoacă acolo. Mai ales că, pe măsură ce se săpa, groapa s-a umplut cu apă şi apoi s-a format o peliculă densă, neagră, probabil reziduuri petroliere. Nu ştim ce se va întâmpla, cei de la Petrom nu ne-au dat prea multe informaţii, suntem destul de speriaţi şi dorim ca problema să fie rezolvată, astfel încât să nu stăm cu teama că, poate, sărim în aer”, au afirmat mai mulţi locatari de la blocurile respective.
Problema trebuie rezolvată de Petrom, singura societate autorizată la nivel naţional să intervină în astfel de situaţii. Cazul de la blocurile IRA este cunoscut şi de Biroul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Câmpina. Vom reveni.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *