Social

La Spitalul de Psihiatrie Voila va funcţiona o asociaţie la care voluntari vor fi medicii şi asistenţii din cadrul unităţii

Spitalul VoilaÎn această perioadă, la Spitalul Voila se pun bazele unei asociaţii umanitare la care spitalul va avea calitatea de membru fondator. La această asociaţie se va lucra pe bază de voluntariat, iar voluntari vor fi cadrele medicale din cadrul spitalului. Asociaţia va funcţiona în incinta Spitalului Voila, în Pavilionul 19, preluat în administrare de spital, cu aprobarea Consiliului Local Câmpina, tocmai în acest scop.
După cum reiese din memoriul înaintat administraţiei locale de managerul Spitalului Voila, dr. Gabriel Ţintărescu, asociaţia va avea următoarele obiective principale:
– organizarea de activităţi pentru persoanele cu probleme psihice, în special pentru copii, adolescenţi şi bătrâni, activităţi care să ajute aceste categorii de persoane la integrarea în societate,
– consilierea persoanelor cu probleme de integrare de către personal specializat,
– diversificarea serviciilor medicale şi creşterea gradului de implicare a personalului medical în activităţi suplimentare, cum ar fi sprijinul acordat persoanelor care suferă de autism sau care au diverse dependenţe.

Asociaţia va fi finanţată din donaţii şi sponsorizări. Ar mai trebui precizate câteva lucruri. Dacă în anii precedenţi, se ajungea ca la Spitalul de Psihiatrie Voila să fie internaţi, în medie, 12.000 de pacienţi anual, în ultimii doi ani această medie a scăzut la 8.200 – 8.400 de pacienţi/an. Chiar şi în aceste condiţii, contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu acoperă decât finanţarea a maximum 6.000 de cazuri pe an.
Prin intermediul asociaţiei care urmează să fie înfiinţată, se doreşte în special recuperarea, reabilitarea şi integrarea pacienţilor, pentru că, în cazul bolilor psihice, cele mai multe recăderi se produc tocmai din cauza faptului că după externare nu se mai ocupă nimeni de această categorie de persoane, în România existând foarte puţine instituţii ale societăţii civile ale căror servicii să se adreseze bolnavului psihic.

1 Comment

  1. Horia Frincu says:

    CATIVA ANGAJATI AI PRIMARIEI,TREBUIE SA BENEFICIEZE…DIN PACATE,NU SE VOR FACE BINE NICIODATA

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *