Social

Olimpicii la istorie, premiaţi cu o excursie organizată de Asociaţia „Cultul Eroilor”

Excursie olimpici 124 de elevi de la unităţile de învăţământ din Câmpina, cei mai mulţi fiind participanţi la fazele judeţeană şi naţională ale Olimpiadei de istorie, au primit un cadou din partea Asociaţiei „Cultul Eroilor”, filiala locală. Este vorba despre o excursie, în week-end-ul trecut, la Târgovişte, Câmpulung, Bran, Râşnov şi Predeal. Primul obiectiv vizitat a fost Mănăstirea Dealu. Aici, elevii au văzut biserica unde se află păstrat craniul domnitorului Mihai Viteazu şi au vizitat muzeul mănăstirii. Următorul obiectiv l-a constituit Complexul Curtea Domnească, de la Târgovişte, complex care include două biserici, Turnul Chindiei, ruinele palatului şi Muzeul Tiparului. Apoi s-a mers la Mănăstirea rupestră Nămăieşti şi la Casa memorială „George Topîrceanu”, situată în imediata apropiere. A urmat un tur al oraşului Câmpulung şi vizitarea Curţii Domneşti şi a Ansamblului Mănăstirii „Negru Vodă”. Următorul obiectiv – castrul roman Jidava, cel mai bine conservat de pe teritoriul României. A urmat Mausoleul Mateiaş şi apoi localitatea Bran.

Excursie olimpici 3

Excursia a fost organizată de Asociaţia „Cultul Eroilor” Câmpina, cu finanţarea parţială a Consiliului Local Câmpina şi ceva mai consistentă din partea unor sponsori privaţi: societăţile Floricon Salub, Dac Electric si Lido. Copiii au fost însoţiţi de consilierii locali: Marian Dulă (care este preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor”), Viorel Bondoc, de profesorii de istorie Cerasela Marin, Marcel Vlădescu şi Gheorghe Modoianu, membrii ai Asociaţiei „Cultul Eroilor”. Asistenţa medicală a fost asigurată, prin sponsorizare, de către Policlinica MEDIS.

„Cred că demersul nostru a avut succes în rândul elevilor. Este a doua excursie pe care o organizăm pentru olimpicii la istorie. Prima a avut loc anul trecut şi ne dorim să le oferim în fiecare an un astfel de cadou acestor copii care iubesc istoria. Sunt convins că ei au petrecut o zi interesantă, relaxantă, în compania altor tineri care au aceeaşi pasiune ca şi ei. Elevii au primit informaţii calificate de la ghizii obiectivelor vizitate, precum şi de la profesorii de istorie şi au promis că vor învăţa foarte bine, vor participa la Olimpiada de anul viitor şi ne vom revedea la viitoarea excursie”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor”, Marian Dulă.

2 Comments

  1. anonim says:

    si fiul meu,elev in clasa a VIII-a la Scoala Centrala este olimpic anul acesta la Istorie-faza judeteana si nu l-a invitat nimeni la nicio excursie,deci intrebarea care se desprinde este:pe ce criterii au fost alesi copiii de catre organizatori,daca olimpicii nu au fost selectati?oricum,ramane o intrebare retorica si tardiva.

  2. Marian Dula says:

    Numarul de locuri al autocarului a dictat numarul de participanti. De la Scoala Centrala au fost selectati (prin convorbiri cu parintii si elevii), de catre d-na prof. de istorie, urmatorii: Nica Iulia Andreea, Ciudin Andreea, Micu Andreea, Rosu Teodora. Ceilalti vor fi avuti in vedere pentru urmatoarea excursie. Ne pare rau ca nu am putut lua in excursie pe toti participantii la faza judeteana a Olimpiadei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *