Administratie publica

Primăria Poiana Câmpina a depus patru proiecte pentru obţinerea finanţării guvernamentale

Alin MoldoveanuÎn baza Ordonanţei Guvernului nr. 28/2013 privind programul de dezvoltare regională pentru perioada 2014-2020, Primăria Poiana Câmpina a depus, la Consiliul Judeţean Prahova şi la Ministerul Dezvoltării, mai multe proiecte de infrastructură în vederea obţinerii finanţării pentru executarea lucrărilor. În general, este vorba despre modernizarea unor străzi, capitol la care Poiana a suferit mult în ultimii ani.
„Am convingerea că vom obţine finanţarea pentru proiectele noastre. Nu ştiu dacă toate lucrările vor putea fi începute până la sfârşitul acestui an, dar în mod cert ele vor fi finalizate până la sfârşitul lui 2014. Pentru toate zonele în care se vor crea adevărate şantiere, vreau să le cer scuze cetăţenilor pentru disconfotul care se va crea, dar îi rog să aibă răbdare şi să fie convinşi că, atunci când lucrările vor fi gata, în Poiana vor avea condiţii civilizate, aşa cum ar fi normal pentru o comună în secolul XXI”, ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.

Iată lucrările pentru care Primăria Poiana a depus proiecte în vederea obţinerii finanţării:
– Modernizare străzi zona Gării. 13 străzi şi alei, în total 2,6 km, 13 străzi, valoarea proiectului – 3.607.330 lei;
– Realizare reţea de canalizare şi ministaţie de epurare în zona Gării – valoare 4.313.940 lei;
– Extinderea şi modernizarea staţiei de epurare a comunei Poiana Câmpina (situată în zona societăţii Matei Construct, pe drumul spre Secţia Pompe Prahova), valoarea proiectului – 2.689.160 lei
;
– Modernizare străzi zonele Pietriş, Răgman, Bobolia, în total 4 km, valoare – 4.575.780 lei.

De asemenea, în zilele următoare, va fi depusă documentaţia pentru înfiinţarea reţelei de canalizare pentru Pietriş, Răgman şi zona centrală a comunei (acolo unde nu există canalizare), lungime totală reţea 3,75 km, valoarea proiectului – 3.329.020 lei (inclusiv TVA).
Valoarea pentru fiecare proiect este cea rezultată din studiul de fezabilitate şi include TVA.
În acelaşi timp, se află în plină procedură de achiziţie pe SEAP, licitaţia pentru execuţia modernizării pentru tronsoanele secunde ale străzilor Răgman (1.108 m) şi Podul Boboliei (873 m), valoare totală a acestor lucrări fiind de 879.650 lei (fără TVA). Procedura de achiziţie urmează să se finalizeze pe 18 iunie, astfel încât, cel mai probabil, lucrările vor demara în cursul lunii iulie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *