Administratie publica

Se pregăteşte terenul pentru modernizarea Lacului Curiacul

Lucrari CuriaculPrintre lucrările de investiţii aprobate de Consiliul Local Câmpina, la iniţiativa primarului Horia Tiseanu, pentru acest an, se numără şi modernizarea Lacului Curiacul, aflat pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu, între fabrica de ciorapi şi terenurile de tenis Fibec. În momentul de faţă, administraţia locală, prin Atelierul de reparaţii străzi, a început câteva lucrări de amenajare a zonei în vederea derulării în condiţii optime a acestei investiţii. Au fost scoşi mai mulţi copaci şi s-a mai nivelat zona de acces dinspre stradă. Primar Horia TiseanuÎn paralel, se întocmeşte documentaţia pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare unei astfel de investiţii. Ulterior se va putea demara licitaţia în vederea execuţiei propriu-zise a lucrării. În final, conform caietului de sarcini întocmit de municipalitatea câmpineană, Lacul Curiacul va trebui să-şi schimbe radical înfăţişarea, în proiect fiind prevăzute: alei pietonale, sistem de iluminat public cu mai multe corpuri de iluminat amplasate în jurul lacului, podeţe pietonale, o parcare betonată, un grup sanitar, diverse piese de mobilier urban, un loc de joacă pentru copii, o fântână arteziană în mijlocul lacului, pontoane pentru pescari, un spaţiu în aer liber pentru întreţinere corporală, iar trotuarul va deveni unul pentru promenadă, amenajat aparte faţă de alte trotuare. După cum declara recent primarul Horia Tiseanu, „modernizarea acestei zone va reprezenta o surpriză foarte plăcută pentru câmpineni, Lacul Curiacul urmând să arate la fel de frumos ca şi Lacul Bisericii”.
De la bugetul local s-a alocat suma de 700.000 lei pentru această lucrare. Modernizarea Lacului Curiacul va începe în această vară şi este foarte posibil să se şi încheie până la finalul anului.

3 Comments

  1. ionel says:

    Bravo, puteti sa treceti la reamenajare, transformare in parc si a zonei opuse, paduricea ne ingrijita de vis-a vis. Campina duce lipsa de un parc mare si frumos.

  2. cristi says:

    puteti sa faceti linga lac si un teren de fotbal,tenis sau ceva cred k e momentul oportun si pt asa ceva in oras

  3. Andrei Popa says:

    Exista deja terenuri de fotbal, la Casa Tineretului, la Fibec, la liceele Energetic si Grigorescu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *