Administratie publica

Terenul „vedetă” de pe Strada Petrolistului din Câmpina, împărţit în patru bucăţi şi scos la concesionare

Teren PetrolistuluiPe Strada Petrolistului din Câmpina se află un teren în suprafaţă totală de 10.500 mp, pentru care administraţia locală aşteaptă de multă vreme un investitor strategic. Investitori au mai apărut, dar mărunţi, firme care doreau o bucată mai mică din terenul respectiv, pentru a-şi dezvolta o afacere. Până acum, toate proiectele privind concesionarea unei bucăţi din terenul respectiv, iniţiate de primarul Horia Tiseanu, au picat la vot, consilierii vorbind din nou despre investitorul strategic. În şedinţa de ieri a Consiliului Local Câmpina, terenul a revenit pe… ordinea de zi, proiectul fiind iniţiat, de această dată, sub altă formă, e adevărat, de viceprimarul Ion Dragomir. Acesta a propus dezmembrarea terenului şi concesionarea prin licitaţie publică a patru loturi, în suprafaţă totală de 9.029 mp, iar Consiliul Local a aprobat proiectul.

Aşadar, patru bucăţi din terenul de pe Strada Petrolistului vor fi scoase la concesionare, pe o perioadă de 49 de ani. Preţul minim de pornire a licitaţiei va fi:
– pentru lotul 1 (1940 mp) – 2.095 euro/an, fără TVA – redevenţa minimă
– pentru lotul 2 (3296 mp) – 3.559 euro/an, fără TVA, redevenţa minimă
– pentru lotul 3 (1797 mp) – 1.940 euro/an, fără TVA, redevenţa minimă
– pentru lotul 4 (1996 mp) – 2.155 euro/an, fătă TVA, redevenţa minimă
Redevenţa anuală se va plăti pe o perioadă de 25 de ani, în cuantumul rezultat la licitaţie.

Consiliul Local a mai stabilit câteva condiţii pentru viitorii investitori: valoarea minimă a investiţiei pe care o vor realiza pe bucata de teren concesionată să fie de 100.000 euro, iar afacerea pe care o vor dezvolta acolo să creeze minimum 10 locuri de muncă.
Ar mai trebui precizate câteva lucruri. Spuneam că terenul are în total 10.500 mp, dar sunt scoşi la licitaţie 9.029 mp. Rămâne o diferenţă de 1.471 mp, care reprezintă alte două bucăţi de pământ ceva mai mici – un drum de acces de 323 mp (Strada Sălaj) şi un lot de 1.148 mp cu destinaţia drum de acces şi parcare. Acestea vor fi realizate de administraţia locală.

Acum, rămâne să vedem cât de mare este interesul investitorilor pentru loturile scoase la licitaţie. Mai ales că, lucru care trebuie ştiut de toată lumea, întregul teren nu este degrevat de sarcini. Pe el se află patru guri de sondă, identificate şi monitorizate de OMV Petrom, dar şi un canal subteran, cu lăţimea de 3 metri, prin care trece un cablu electric, la o adâncime de aproape 1,5 metri. Va fi sarcina firmelor care vor concesiona aceste loturi să-i convingă pe deţinătorii de utilităţi să ia măsuri de deviere a cablurilor şi de punere în siguranţă a gurilor de sondă.

4 Comments

  1. RIP says:

    Un succes pentru primarul Tiseanu! Clica USL-ista a cedat intr-un final la presiunile oamenilor si a investitorilor care vor crea cu adevarat locuri de munca, nu cum ne aburea un anumit deputat cu echipa de fotbal. Felicitari Tiseanule, stiam ca vei continua sa fi aproape de campineni!

  2. Costache Lavinia says:

    Poate se va crea un parc industrial,insa cine se incumeta daca nu exista,,facilitati”:apa,gaze,lumina.Si daca prin zona mai erupe vreun put de prin 1900 toamna…

  3. cristi says:

    wow locuri de munca cum de sa gindit alesii sa aduca un subiect „tabu”pt viitorul rominiei locul de munca,pai asta cred k ar fii la ordinea zilei domnilor …

  4. Andrei Popa says:

    „s-au”, „Romaniei”, „fi”

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *