Administratie publica

ANI a mai găsit un primar incompatibil în Prahova – Costel Morărescu (Filipeştii de Pădure)

Costel MorarescuDupă primarii din Comarnic şi Şotrile, Dorian Botoacă, respectiv Bogdan Davidescu, iată că Agenţia Naţională de Integritate face noi descoperiri în Prahova. Printr-un nou comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, ANI anunţă că şi primarul din Filipeştii de Pădure, Costel Morărescu (PDL) se află în incompatibilitate, simultan cu funcţia administrativă el fiind şi membru într-un consiliu de administraţie de la o unitate şcolară, dar având şi calitatea de preşedinte AGA la SC Servicii Apă, Canal, Salubritate. Mai mult, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către primarul din Filipeştii de Pădure.
Iată datele prezentate public de Agenţia Naţională de Integritate:

Costel Morărescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28.03.2011, întrucât exercită, simultan, funcția de primar al comunei Filipeștii de Pădure, judeţul Prahova, calitatea de reprezentant persoană juridică – Președinte al Adunării Generale a Asociaților în cadrul SC Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeștii de Pădure SRL, precum și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Filipeștii de Pădure. Astfel, Costel Morărescu nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d), e) și f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de preşedinte/membru al consiliului de administraţie la societăţile comerciale, funcţia de preşedinte al adunărilor generale ale asociaţilor la o societate comercială, funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Totodată, Costel Morărescu nu a menționat, în declarațiile de interese din 14 iunie 2011 și 20 aprilie 2012, calitatea de Președinte al AGA la SC Servicii Apă, Canal, Salubritate Filipeștii de Pădure SRL, încălcând astfel dispozițiile art. 292 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi publice, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

În comunicatul ANI se mai precizează că primarul din Filipeştii de Pădure a fost informat despre toate aceste probleme şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

11 Comments

 1. PePeDe says:

  Unul dintre cei mai buni primari din Prahova. Asta e razbunare politica marca PSD…

 2. Alin says:

  Dreptul la munca nu mai e garantat?Mai bine s-ar cauta incompatibilitate in randul puturosilor,care doar asteapta sa le mai pice cate ceva.Rusine!

 3. lulu says:

  Ce tupeu,de aproape 12 ani acest primar este ales dar nimeni nu a VERIFICAT cum?

 4. bodea v. says:

  Bre pepedeule,ce intelegi tu prin”cel mai bun”?Ai fost pe la Filipesti? Ai vazut mizerie peste tot, asa zise lucrari( asfaltare, betonare, canalizare, parcari) care dupa nici un an arata ca dreaku, caini periculosi pe srazi la tot pasul, baraci-cica is „magazine” ca intr-o tara bananiera,accidente, furturi etc ,etc;VEZI si rap. Cam. de Conturi PH din ultimii ani care au scos la iveala SUTE de ILEGALITATI( numai la asa zisa echipa ” de fotbal”, cu jucatori adusi de aiurea( copiii si tinerii localnici joaca pe strazi si pe maidane desi comuna are 2 stadioane), ” cel mai bun”??????- morarescu a dat ilegal de la buget( nu citesti presa locala?) peste 30 de MILIARDE(!!!!!!!) de lei !Cata minte neumblata ai, vericule!

 5. @PePeDe says:

  La brutarie! Urgent!

 6. sumb.jorhe says:

  eu sunt de fel de la filipesti de padure si sa stiti ca Morarescu e ok si e aproape de oameni! a ridicat mult de tot orasul de cand e primar asa ca ar trebui lasat in pace de aia de la ploiesti.

 7. bodea v. says:

  mai gica-basica,de cand Filipestii de Padure (observi cum se scrie CORECT numele comunei,… … al lui morarescu?)e oras?Se vede clar ca esti din …filipesti…Zici ca morarescu( cu m mic, ca nu merita respect pt. CE AR FI PUTUT SA FACA in 17 ani cu bugetul de sute de miliarde si n-a facut mai nimic-doar poate pt. el, nu pt. cetateni) e „aproape de oameni”?Minciuna! Nimeni nu-l vede printre oameni,sa discute cu ei pe strada, sa mearga PE JOS( nu cu masina !)prin satele comunei ca sa VADA PE INDELETE, NU DIN GOANA MASINII, CARE ESTE REALITATEA! Asa ca,nu umbla cu palavre ,pe care nici copiii de gradinita nu le cred!

 8. Andrei Popa says:

  Nu il stiu pe Morarescu, dar din ce se aude prin presa asta online, PSD Ploiesti vrea sa il dea jos. Acum de ce, nu stiu. Treaba lor.

 9. Bucur P.U. Lica says:

  Filipestii de Padure arata de parca aici nu s-au organizat alegeri din 1900. Oare comuna asta chiar are primar? Dar pe ala de se autotintituleaza „viceprimar”, unul…, Georgel, …parca, de ce l-or fi platind filipestenii? Ca sa frece menta zi de zi?

 10. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina says:

  Eu am votat mereu PSD dar nu am a-i aduce domnului Morărescu decât laude. Daţi exemplu altă comună în care toate „uliţele”, chiar şi cele ţigăneşti, sunt asfaltate şi chiar la timp reparate.
  Nu sunt de acord nici cu domnul care vede că primarul este „vizat” de PSD; dacă a greşit ceva, nu PSD-ul îl pedepseşte ci justiţia.

 11. aa says:

  Nu se intraba nimeni de ce comuna nu are canalizare??? Cu un numar foarte mare de fabrici prezente in comuna majoritatea strazilor nu au canalizare si trotuare exista doar pe strada principala. Pe strada pe care se afla primaria exista canalizare doar pana in dreptul cladirii primarului mai jos pe strada nu, strada fiind a doua strada ca marime din comuna (primarul ar fi spus ca nu pune canalizare ca cei de pe strada nu-l voteaza 🙂 oare de ce si de unde stie cine il voteaza???)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *