Politica

„Arbitrul nu poate fi şi jucător. E valabil şi pentru preşedintele României!”

Conferinta PSDÎn cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi de PSD Câmpina, senatorul George Severin a vorbit pe larg despre proiectul noii Constituţii a României, un subiect de actualitate şi mult mai important decât credem. „Sunt atât de multe lucruri de spus despre acest proiect încât, oricât am discuta acum, nu putem acoperi toate punctele. Important este că noua Constituţie are un element fundamental şi anume drepturile cetăţeanului. Vă dau doar un exemplu: dispare ideea de drept la învăţătură, prin care aveai doar garanţia învăţământului obligatoriu şi apare dreptul la educaţie, care lărgeşte foarte mult acest cadru şi merge până la recalificarea profesională şi dincolo de ea”, a declarat George Severin.
Senatorul câmpinean a mai vorbit despre introducerea termenului de „regiune” în viitoarea Constituţie, despre „caracterul mult mai democratic al CSAT”, atribuţiile clare ale principalelor instituţii ale statului în raport cu UE, dar şi despre relaţia Preşedinţie-Parlament-Guvern.
„Prin noua Constituţie, preşedintele ţării va avea posibilităţi mai largi de dizolvare a Parlamentului, ceea ce îl va ajuta pe preşedinte (oricare ar fi acesta) să-şi exercite cu adevărat rolul de mediator, de arbitru. Nu ne-am gândit nici o secundă să demolăm atribuţiile de arbitru ale preşedintelui ţării. Pe de altă parte, însă, un arbitru nu poate fi şi jucător, lucru corect şi valabil inclusiv pentru preşedintele României”, a mai afirmat senatorul Severin.

O concluzie generală la discuţia pe marginea proiectului noii Constituţii i-a aparţinut fostului primar Gheorghe Tudor, consilier local PSD: „Degeaba garantează Constituţia drepturile cetăţeanului, dacă instituţiile statului nu au grijă ca aceste drepturi să şi fie respectate! Continuăm să batem la uşi închise, nu ne ajută nimeni cu nimic şi, lucru foarte grav, nu răspunde nimeni pentru nimic în ţara asta!”

6 Comments

 1. CONTRIBUABILUL says:

  Ne poate spune d-l senator cu ce a ajutat atat campinenii cat si cetatenii din colegiul ce- l reprezinta pentru a le imbunatatii conditiile de viata?
  In afara de inchiderea in timpul mandatelor sale de senator a marilor societatii comerciale (RAFINARIA;IRA;UZINA POIANA,partial TURNATORIE , NEPTUN si IRUE, SCHELA BAICOI) , contribuind la cresterea somajului si la scaderea nivelului de trai a cetatenilor , oferinu-le numai disperare si saracie , ce a facut ca senator in afara de a face emisiuni tv ,cazare la Hotel MERRIOT si plimbari in toate tarile pe banii publici .
  Doua mandate de senator pe timpul celor de la putere si nici un proiect finalizat.Nici o realizare pentru cetateni. Vorbe goale la TV , nu PROIECTE in PARLAMENT .

 2. Francesco Costin says:

  Desigur este bine ca, Constituția tarii sa fie revizuita si imbunatatita de persoane de specialitate cu mare experienta si sa fie in folosul cetateanului dar sunt multe alte urgente de moment.
  Se impune pe plan local o analiza a sectorului privat Campinean . In urma privatizarilor se pare ca a ramas un dezastru si asta se vede in numarul de locuri de munca foarte redus .
  De ce „politicul”local oricare ar fi el nu are o interfata mai activa cu patronatele si poate se vor găsi noi solutii de crestere a nr.angajatilor.
  Sigur vor spune ca e sector privat si nu interesează modul cum au fost vandute,modernizate sau jefuite si transformate in conturi personale a unor personaje bine știute.Oare nu era de datoria Politicului sa monitorizeze „on line” activitatea patronatelor sau a fost de ajuns sa scape de societăți contra unor comisioane.
  Se pare ca Politicul se ocupa doar de la distanta de mediul privat sigur prin anumite pârghii financiare dar se pare ca nu e de ajuns.Capitalismul romanesc din păcate este de tip colonialist-primitiv adică cel cu management privat extern din păcate, care este performant si „restul” unde fiecare face ce vrea de fapt si cand nu merge este simplu se trimite la SOMAJ.
  Nu interesează de fapt pe nimeni din POLITIC de ce se prăbușește economia locala ,din incompetenta patronilor,management defectuos,sau pur si simplu e RECESIUNE dar numai la cei multi si fara suport.POLITICUL accepta tacit fara responsabilitate SOMAJUL care nu necesita eforturi mari din partea tarii costurile sunt mici dar pe termen lung va fii un dezastru .Sigur POLITICUL nostru e de „unica folosinta ” e trecator e in competiție de inbogatire si nimeni nu vede sau aude.
  Cum poate CONSTITUTIA tarii sa rezolve acele „drepturi” de care se vorbeste cand mediul economic se prabuseste si sigur va afecta viitorul.
  De ce nu se publica o situatie a orasului cu nr. de șomeri,pensionați de boala din frica pierderii locului de munca,bineinteles ca nu e de dorit a se spune adevarul .Bine ar fi ca acea patura masiva de saraci, saraciti de incompetenta politica sa se departeze atunci cand e nevoie de ei adica la VOT cand se minte cu nerusinare.Oare sa ne împăcam cu soarta, ca ramanem o economie înapoiata tehnologic si vom ramane competitivi investitiilor straine doar ca suntem o forta de munca calificata si ieftina adica „scavi de lux”?sau POLITICUL nostru are si alte solutii in afara de vorbarie goala si iresponsabila. Si atunci ne intrebam cum poate CONSTITUTIA sa ajute la responsabilizarea celor ce conduc la cresterea calitatii acutului de guvernare si cum?si apoi vorbim de dreptul cetateanului sarac de ce nu merge la scoala? sau vom asculta din nou teoria „jucatorului” si alte prostii interminabile si penibile.

 3. Cristina Mihai says:

  Romania este terminata de mafia securisto-comunista,aflata la ciolan din 1990.Romanii au avut si au parte numai de mosteniri grele,nu au infrastructura,sanatate,justitie.Bisericile sunt din ce in ce mai numeroase,
  dar romanii mor pe capete in accidente de circulatie,de munca,prin malpraxis.Se pare ca aghiazma,sfintele moaste,nu prea ajuta…Anii urmatori va fi si mai greu,vom vedea cum vor trece,privind la televizor:cazul Becali,
  nunta lu’Catarama…si poate ne vom da cu schiurile la statiunea montana a
  familiei Anghel de la Secaria.

 4. @Cristina Mihai says:

  Doamna, ce treaba are pestele cu prefectura? Lumea moare de foame din cauza incompetentului guvern condus de Victoras Ponta si noi facem glume?

 5. Robert says:

  Cristina Mihai, esti de o … si de o rautate absolut rara

 6. Cristina Mihai says:

  Domnilor,se pare ca nu intelegeti!!!In Romania politica economica este facuta de FMI.Cine ne-a fericit cu FMIul?!Dar,haideti sa vorbim de lucuri mai serioase,bunaoara nunta Robertei,care nu este o tragedie americana,este o tragedie prahoveana…Va merge organizatie locala PDL la nunta?Cam cat este daru”?Ca la Eba la nunta?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *