Administratie publica

Casa Tineretului intră într-un amplu proces de modernizare

Casa TineretuluiLa Casa Tineretului din Câmpina au început primele lucrări de reparaţii şi modernizări din seria celor stabilite de administraţia locală pentru perioada 2013-2014. Primele care au intrat în lucru sunt grupurile sanitare şi scările exterioare, acestea din urmă ieşind destul de… afectate din iarnă. „Pentru Casa Tineretului, noi avem un proiect destul de amplu de modernizare. De la bugetul local, am alocat anul acesta 800.000 lei pentru reparaţii curente şi capitale, dar aceşti bani nu ne vor ajunge pentru tot ceea ce e de făcut acolo. De aceea, unele lucrări le vom continua anul viitor”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Lucrările sunt împărţite în două categorii – interioare şi exterioare. Printre cele exterioare se numără refacerea sistemului de iluminat; schimbarea completă a pavajului din jurul Casei Tineretului cu unul mai estetic, modern şi, mai ales, rezistent la intemperii şi la… materialele de deszăpezire; realizarea unei rampe pentru persoanele cu handicap; montarea de bănci moderne, precum şi instalarea unei fântâni arteziene în părculeţul din faţa Casei Tineretului.
„Trebuie să fructificăm la maximum spaţiul verde de la Casa Tineretului, să-l transformăm radical, astfel încât să fie o plăcere pentru oameni să vină acolo. De ce să fie doar o zonă de tranzit, când putem foarte bine să facem aici un parc în toată regula, unde câmpinenii să se relaxeze?!”, a mai spus primarul Horia Tiseanu.
Cele mai ample şi costisitoare lucrări exterioare sunt cele de la clădirea propriu-zisă – modernizarea faţadei, zugrăveala cu o vopsea specială, refacerea în totalitate a hidroizolaţiei, schimbarea uşilor şi ferestrelor etc.
Toate aceste lucrări au fost stabilite în urma consultărilor cu arhitectul şef al municipiului, Didona Căliman, dar şi cu arhitectul care a realizat proiectul privind modernizarea Lacului Bisericii.
La interior, lucrurile vor fi ceva mai complicate, pentru că vor fi multe lucrări de realizat – modernizarea tuturor încăperilor, dar şi a sălii de spectacole, unde schimbările vor fi radicale.

2 Comments

  1. CONTRIBUABILUL says:

    Cand a avut loc licitatia ?
    Ce firma executa lucrarile?

  2. PePeDe says:

    Habar n-avem. A facut jocurile Fratila..deci comision..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *