Administratie publica

Centrul Câmpinei nu poate fi asfaltat din cauza procesului dintre Ministerul Dezvoltării şi firma Romstrade Bucureşti

Bd Carol 1Este o poveste complicată cum, probabil, numai la noi se poate întâlni. După cum bine ştiţi, Câmpina a obţinut finanţare, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) pentru modernizarea bulevardelor centrale Nicolae Bălcescu şi Carol I. Asta se întâmpla în 2011. La nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (de atunci) a fost organizată şi licitaţia pentru executarea acestor lucrări, licitaţie câştigată de compania Romstrade Bucureşti, în asociere cu SC Primacons SRL Bucureşti. Când să înceapă lucrările, s-a schimbat puterea politică, iar PNDI a fost blocat, iar apoi desfiinţat. Contractul cu Romstrade a fost reziliat, motiv pentru care firma bucureşteană a dat în judecată Ministerul Dezvoltării. Câmpina a picat la mijloc. Iar acum, când administraţia locală vrea să ia pe cont propriu asfaltarea bulevardelor centrale, nu are permisiunea Ministerului Dezvoltării.

Ion Dragomir PSD„Noi am parcurs toate etapele prevăzute de lege. Avem hotărârea Consiliului Local Câmpina de ieşire din PNDI, avem şi protocolul de preluare a amplasamentului, dar acesta este semnat doar de noi, din păcate, nu şi de Ministerul Dezvoltării. Ni s-a spus foarte clar că nu ne putem apuca de treabă atâta vreme cât există un proces pe rol pentru vă vom răspunde penal pentru asta. Practic, tronsoanele din bulevardele centrale, pe care trebuia să se execute lucrările, au fost predate executantului, adică Romstrade. Ministerul a reziliat contractul, Romstrade a dat ministerul în judecată, iar noi am picat la mijloc. Şi nu numai noi. Mă tem că acest proces va dura mult, poate şi 2-3 ani, iar centrul Câmpinei va ajunge precum Moreniul, adică plin de gropi. Bine, nu vom lăsa să se întâmple asta, eventual vom plomba bulevardele, că nu putem să lăsăm lucrurile chiar aşa”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir într-o conferinţă de presă organizată astăzi de PSD Câmpina.
Sunt doar două porţiuni din bulevardele centrale unde se pot executa lucrările de asfaltare, tronsoane pe care Romstrade nu le-a preluat: Nicolae Bălcescu – de la sediul Emon Electric până la intersecţia cu Strada Sondei şi Carol I – de la „rezervoarele” de la Câmpiniţa, până la podul de la Lunca Cornului.

10 Comments

 1. ema says:

  Ce rezervoare pe Campinita?

 2. admin says:

  La „rezervoare” – este intersectia Bulevardului Carol I cu Strada Siretului, asa este cunoscuta aceasta zona.

 3. iustin b. says:

  ce face guvernul asta condus de USL? cand era PDL la guvernare, ne-au dat fonduri, acum cand vin astia de la USL ne-au taiat fondurile si nici nu ne lasa sa facem pe banii nostri???? rusine domnilor, rusine! Romania 2013….vai de noi..

 4. amelia says:

  se numeste”la bazin”dar Dragomir este din Brebu,de unde sa stie el lucrurile astea despre Campina?

 5. g.ogoo says:

  Cum este posibil ca un oras intreg sa sufere pentru şmecheriile facute de firme de partid.? Ce face justitia romana când sunt in joc interesele tuturor campinenilor contra unei firme care a deturnat milioane de euro de la autostrăzi ?In ce tara trăim..Astfel de lucruri trebuiesc judecate la urgenta iar cei vinovati sa plateasca cu vârf si indesat .

 6. Monica Clinciu says:

  Ce a uitat domnul vice sa spuna in conferinta de presa e ca oricum dumnealui a afirmat sus si tare in campania electorala de la locale ca PNDI nu se va face niciodata, cat va fi el viceprimar, indiferent cine castiga alegerile, asa ca nu ne miram ca se intampla asta! Dar uite ca acum se sparge in capul lor!

 7. CONTRIBUABILUL says:

  Aceasta zona este in litigiu , dar parcarea cu plata de la piata este tot in litigiu de nu se reface?
  Isi parcheaza d-l viceprimar noul bolid negru in gropile din aceasta parcare?
  Este o mandrie a Campinei acest loc , stiindu-se ca in fiecare wend este supraaglomerata de bucurestenii ce au case de vacanta in imprejurimi si tranziteaza Campina cu oprire la Piata Centrala.
  Oare din banii pe taxa de parcare de atatia ani nu se pot face lucrarile de refacere pavaje si aici sau au fost fonduri sa se refaca pavajele din incinta Primariei , care erau in stare buna?

 8. Andrei Popa says:

  Cei de la USL sunt indiferenti la cerintele campinenilor, cat timp ei isi fac jocurile si firmele lor produc. A se vedea spitalul, unde acum e Tiu manager si nu exista apa calda, a se vedea centrul Campinei, unde Vicele PSD nu face nimic, a se vedea blocurile, pe care un deputat promitea ca le consolideaza. Ca sa nu mai zic de locurile de munca. Cei care au votat USL, le adresez o intrebare: ati cheltuit deja cei 50 de lei, da?

 9. H says:

  Imi e greata de PSD.. Adica nici cu banii nostri luati din impozite nu se poate face?! Rusine guvernului USL!

 10. sumb.jorhe says:

  sunt de parere ca in Campina trebuie asfalt pe centru! nu ma intereseaza cine, ce si cum, noi vrem sa nu ne mai stricam masinile, ca nu avem toti bani de jeep-uri scumpe sau mercedes-uri!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *