Administratie publica

Cum trece „Drumul fructelor” pe la Castelul „Julia Hasdeu” din Câmpina…

Panou 1În această seară, în jurul orei 20.00, la poarta Muzeului Memorial „B.P. Hasdeu” din Câmpina a apărut un panou din seria celor realizate la comanda Consiliului Judeţean pentru a marca traseul turistic „Drumul fructelor”. Un panou deloc estetic, murdar, pe care muncitorii doreau să-l amplaseze în faţa muzeului, fie în curte, fie în poartă. Lăsăm la o parte faptul că, din câte ştim noi, Câmpina nu are ce să caute pe „Drumul fructelor”. Lăsăm la o parte faptul că nici o autoritate locală nu ştia de panourile (pentru că au fost şi altele, pe lângă cel de la Muzeul Hasdeu) care urmau să fie montate în această seară în municipiu, pe domeniul public. Ne vom referi strict la acest panou, realizat mai degrabă în bătaie de joc.
Cel puţin, aceasta este concluzia la care am ajuns noi. Textul conţine greşeli gramaticale şi multe inadvertenţe. Citiţi cu atenţie şi vă veţi convinge! Ar fi chiar distractivă această lectură, dacă nu ne-am gândi că, totuşi, aceste panouri sunt făcute pe bani publici. Aceste panouri împânzesc localităţile incluse de Consiliul Judeţean Prahova pe „Drumul fructelor” şi ar fi interesant de aflat ce scrie pe fiecare panou în parte. Aşa ne putem da seama şi de seriozitatea celor care au încasat banii…
Panou 2
Panou 3

Revenind la panoul de la Castel, precizăm că directorul Muzeului Memorial „B.P.Hasdeu”, Jenica Tabacu, nu ştia nimic despre decizia Consiliului Judeţean, nu i-a cerut nimeni nici un fel de date pentru a fi înscrise pe panou, s-a trezit pur şi simplu cu panoul la poartă şi cu nişte muncitori care intenţionau să… ia faţa Castelului cu „minunea fructelor”. Iar doamna Tabacu, este, totuşi, consilier judeţean, ceea ce spune multe despre comunicarea la nivelul instituţiei conduse de Mircea Cosma.

12 Comments

 1. Dan Gerous says:

  hă hă hă… cum își mai bat ăștia joc de voi!!!!

 2. vivi says:

  Nu vad legatura dintre ” Drumul Fructelor” si Hasdeu, cred ca e un panou pt. tampiti…..s-a stricat la cap si Cosma, probabil de prea multi bani……

 3. Ionut says:

  La Campina ‘turistul intra in lumea comunitatii satesti’ :))))))) da, chiar ca bataie de joc. ‘Stalpi acoperiti cu table din aceeasi piatra’ Daca stau sa ma gandesc mai bine, e prostie in toata regula si noi platim prostiile altora! Nu ne mai trezim odata!!!

 4. Stefania says:

  Mai Cristina, asta e ca/n filmele cu prosti, zau! INACCEPTABIL! Cat de idiot sa fi ca sa pui asa ceva pe un panou publicitar? MAXIM DE IDIOT! Ai mare dreptate, cineva incaseaza bani buni pentru panouri, cineva le concepe, cineva le realizeaza, cineva le monteaza.
  Pentru mine, ca om al locului plecat departe si caruia ii e tare dor de Campina trist este ca orasul meu frumos, cu o cultura si istorie speciala ajunge la cheremul unor oameni pentru care conteaza banul si puterea. Constat cu mare tristete ca asa se intampla in toata Romania si in loc sa fie mai bine, parca e tot mai multa prostie si hotie. Incepand cu un panou si mergand in tot ceea ce se face in aceasta tara de catre conducatori.
  Iti multumesc pentru informatii si salut cu drag pe campinenii adevarati. Stiu ca mai sunt multi acolo.

 5. Costache Lavinia says:

  Si in parcul Triumf din Poiana este unul asemanator(panou)

 6. Auras C. says:

  Cert e ca pe vremuri erau gradini cu peri si nuci in zona Campina si ciresi in zona Urleta. Acum, buruieni din belsug. Domn’ vice, mai lucram si noi?

 7. marius says:

  Drumul fructelor este un proiect finantat cu fonduri europene;probabil acum se face evaluarea si astia monteaza panouri,banii I-au „papat „demult ;un proiect asemanator a fost si Drumul vinului si urmeaza Drumul Voievozilor si Drumul Sarii;ce sa facem ,unii au idei putine,dar fixe-drumuri de toate felurile,nu faci nimic concret dar iei niste bani;sa nu ne mire ca drumul fructelor trece prin Campina,si drumul vinului trece prin Floresti!!!??
  Celor care doresc sa se enerveze din cauza maretelor realizari ale Voievodului Mircea,Mircea Cosma,le recomand sa acceseze http://aboutro.com/blog/2011/05/turism-in-jud-prahova-drumul-vinului-si-drumul-fructelor-au-primit-finantare/

 8. Andrei Popa says:

  Mda, PSD-ul face banutzi.

 9. Olgutza says:

  Nu se poate, mai, asa ceva! Ce o mai critica PSD pe Udrea ca ‘planta’ panouri din 10 in 10 metri ca sa dea de lucru unei firme prietene; acum PSD face acelasi lucru cu mizeriile astea de panouri! Primaria nu are nimic de spus, ca e domeniul public? Nici o reactie oficiala, nimic, dorm toti? Intrebari retorice…

 10. Hai Romania says:

  Aia era chestie electorala doamna Olgutza. A scazut nivelul de trai de cand a venit USL-ul la putere cu 27% si astia de la TV nu zic nimic, ca sunt pe mana cu ei. Ca si la Campina, unde Dragomir face numai rele si isi bate joc de campineni!

 11. Cristina Mihai says:

  Oameni buni,nu va mai agitati asa!!!La iarna ne vom da cu schiurile la Secaria la statiunea montana a d-lui Anghel…

 12. RoRo says:

  Da, ne dam cu schiurile la Hasdeu si facem si yoga cu Bivolaru.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *