Administratie publica

Dispare raportul 1:7 din sectorul bugetar. Guvernul dă liber la angajări, prioritate având Sănătatea, Educaţia şi Poliţia

Guvernul României pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care va schimba regulile de angajare în sectorul bugetar. Orice post liber va putea fi ocupat şi va dispărea prevederea potrivit căreia poate fi angajat un bugetar la şapte posturi vacante. Anunţul a fost făcut aseară, la Antena 3, de premierul Victor Ponta. „Săptămâna viitoare o să adoptăm ordonanţa prin care desfiinţăm toate posturile neocupate şi introducem posibilitatea de angajare 1 la 1 în loc de 1 la 7. Deci, practic, de săptămâna viitoare, la orice post eliberat se poate angaja o nouă persoană, în primul rând în sănătate şi educaţie, dar şi pentru poliţie vom face acelaşi lucru”, a afirmat Victor Ponta.
Vă reamintim că, în 2009, Cabinetul Emil Boc a emis o ordonanţă de urgenţă prin care se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din sistemul bugetar şi se permitea angajarea unei persoane la şapte posturi vacantate, excepţii făcând doar funcţiile de conducere.

1 Comment

  1. H says:

    Ponta face toate astea doar in scop pur electoral. Sa vedeti la iarna cand vine frigul ce va iesi lumea in strada de frig si foame!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *