Eveniment

„Hora Prahoveană”, ediţia a XIX-a. Cu soare (în prima zi), oaspeţi de la Kumanovo şi… Nicu Paleru luat pe sus pentru autografe

Hora Prahoveana 1Festivalul folcloric „Hora Prahoveană” este o manifestare tradiţională, care se organizează la Câmpina, iată, de 19 ani. O manifestare frumoasă, care reuneşte interpreţi şi ansambluri folclorice din judeţ, dar şi invitaţi speciali. Din păcate, acest festival pare urmărit de ghinion în ceea ce priveşte vremea. Fie că a avut loc în mai, iunie, iulie sau august, la „Hora Prahoveană” a plouat, fie într-una dintre zile, fie în ambele zile de festival. Ediţia 2013 nu face excepţie, dar, din fericire, ieri, în prima zi a manifestării, vremea a fost frumoasă, deci a existat şi… public. Nu foarte numeros, dar a existat.
Festivalul „Hora Prahoveană” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Câmpina, iar în acest an la manifestare a venit şi o delegaţie a administraţiei locale din Kumanovo (Macedonia), oraş cu care municipiul Câmpina este înfrăţit din 2010. Din delegaţie fac parte unul dintre consilierii primarului din Kumanovo şi doi consilieri locali.
Hora Prahoveana 4
Hora Prahoveana 3
Hora Prahoveana 5
Hora Prahoveana 6
Ansamblurile folclorice prezente la ediţia din acest an a „Horei Prahovene” sunt din Breaza, Băneşti, Comarnic, Mislea, Cornu, Boldeşti-Scăieni, Lipăneşti şi, bineînţeles, Câmpina. Invitaţii speciali din prima zi de festival – Bianca Pătrăşcioiu şi Nicu Paleru, acesta din urmă fiind… preferatul celor mai mulţi spectatori. Paleru a cântat aproape o oră, iar apoi a fost înconjurat de lume pentru autografe.
Astăzi, manifestarea se mută la Casa de Cultură.
Hora Prahoveana 2
Hora Prahoveana 7
Hora Prahoveana 8
Hora Prahoveana 9
Hora Prahoveana 10

2 Comments

  1. vivi says:

    nu s-a mutat la casa de…. a fost vreme bună! au venit și nişte greci!!!

  2. Andrei Popa says:

    A fost frumos!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *