Eveniment

La Câmpina avem Teatrul „Mircea Albulescu”. Suntem onoraţi!

5Nu avem un teatru propriu-zis, nu avem un cinematograf, nu avem multe. Dar îl avem, iată, alături de noi, pe maestrul Mircea Albulescu, cel care a deschis un drum nou în cultura câmpineană, în calitate de director al Asociaţiei „Teatrul Proiect” Câmpina. Ne-a adus spectacole minunate pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza”, ne-a adus artişti de care ne era un dor teribil şi ne-a mai adus speranţa că, oricât de greu ar fi, cultura adevărată nu piere.
Aseară, pe scena Casei de Cultură, au avut loc două evenimente. Mai întâi, s-a jucat piesa „Bădăranii”, de Carlo Goldoni, cu o distribuţie de excepţie: Mircea Albulescu, Costel Constantin, Gheorghe Visu, Adriana Trandafir, Eusebiu Ştefănescu, Cecilia Bârbora şi mulţi alţii, un spectacol regizat într-o manieră modernă şi dinamică de Dan Tudor.
Apoi, momentul culminant – Teatrul Proiect de la Câmpina a primit numele Teatrul „Mircea Albulescu”, ceea ce, pentru municipiul nostru, reprezintă o mare onoare. Mircea Albulescu a fost omagiat de o sală întreagă, iar diploma cu titlul onorific şi darurile simbolice din partea Câmpinei i-au fost înmânate de primarul Horia Tiseanu şi preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local, Florin Frăţilă.
„Emoţia este meseria mea de 60 de ani. Dar în 60 de ani nu am avut o emoţie mai puternică decât asta. Le mulţumesc celor care au crezut că merit onoarea de a da numele tearului din Câmpina”, a spus maestrul Mircea Albulescu, la finalul reprezentaţiei. Din toamnă, odată cu împlinirea vârstei de 80 de ani, Mircea Albulescu se va retrage din activitatea artistică.
Teatru 2
Teatru 3
Teatru 1

6 Comments

 1. Dan Gerous says:

  felicitari!!

 2. PePeDe says:

  Adevarat! Bravo domnului primar Tiseanu si domnului Sasa!

 3. Andrei Popa says:

  Un mare actor!!!

 4. Sorin Ienoiu says:

  Hm,Tiseanu si Fratila!Se arata la orizont o noua alianta?Adevarul este ca liberalul de la cultura este singurul de mai de dreapta dintre comunistii de la USL.Oricum felicitari pentru initiativa.

 5. PePeDe says:

  Mare dreptate domnule Sorin. Dar Fratila, cu toate ca fata de cei de la PSD e peste cu 2 clase, nu are gandire pe termen lung si se angreneaza in chestii minore.

 6. anonim says:

  Felicitari si mult respect maestrului Mircea Albulescu! Insa am un mare regret, nu imi permit financiar sa ajung la piesele de teatru, desi mi-as dori. As putea sa ajung in sala prin metode „neortodoxe”, insa nu am fost educata in acest mod. Pretul unui bilet este mult prea mare pentru puterea financiara a orasului. Jumatate de sala este plina de „invitati”. Nu intamplator am folosit ghilimelele. 90% din invitatii ajung la oamenii cu o situatie financiara care ar trebui sa le permita sa-si plateasca biletul. Daca costurile ar fi alocate fiecarui loc nu s-ar ajunge la acele preturi, care uneori le depaseste pe cele de la TNB. Poate cineva va reflecta si asupra acestor randuri. Mult succes!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *