Administratie publica

Patru cetăţeni de onoare ai Câmpinei, dintr-un… pseudo-vot

Din 1990 încoace, Consiliul Local a acordat 18 titluri de „cetăţean de onoare al localităţii” unor personalităţi ale Câmpinei sau care au avut legătură cu Câmpina prin profesia lor. 18 titluri în 23 de ani. La şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, consilierii au aprobat acordarea dintr-un foc a patru titluri de „cetăţean de onoare”: doctorului Florea Din (post-mortem), doctorului inginer în geologie Traian Mocuţa (fost senator în perioada 1994-1996), profesorului Constantin Trandafir (doctor în Litere) şi profesorului Gherasim Rusu Togan. Iniţiatorii proiectului – membrii Comisiei de Cultură, sănătate, învăţământ şi sport a Consiliului Local.
Neoficial, proiectul a fost criticat de mulţi dintre consilieri, afirmându-se că iniţiatorii duc în derizoriu titlul de „cetăţean de onoare” şi că nu oricine poate primi o astfel de apreciere. În timpul şedinţei, însă, nimeni nu a comentat nimic. În schimb, votul a fost destul de ciudat. Când preşedintele de şedinţă, Adrian Piţigoi a supus proiectul la vot, unii consilieri ieşiseră din sală, alţii îşi făceau de lucru pe la cablurile de sub mese, puţini au ridicat mâna la „pentru”, nimeni la „abţineri” sau „împotrivă”. S-a anunţat unanimitate, însă n-a existat aşa ceva. A fost un vot complet aiurea, care ascunde o anumită laşitate a aleşilor locali. N-a vrut nimeni să iasă în faţă şi să spună lucrurilor pe nume, că nu oricine poate deveni cetăţean de onoare, că pentru asta e nevoie de merite deosebite şi de multă decenţă, printre altele.

7 Comments

  1. tudor says:

    Corect. Lașitate este cuvântul potrivit. Pentru toți consilierii locali. Pentru câteva posibile voturi, depinde de starea de spirit a ”onorabililor”, nu au zis nimic. Eu nu aș vrea să fiu coleg de ”onoare” cu unii dintre ei. Cât despre vot……. se vede pe înregistrare. Cred că hotărârile, cu excepția lui Mocuța și poate Din, nu au adunat suficiente voturi pentru a fi adoptate. Dar Pițigoi a zis unanimitate.

  2. RIP says:

    Mocuta si Trandafie merita.

  3. Dan Gerous says:

    ce inseamna ignorantza… si la consilieri si la comentatori… de asta se poate spune precum latinii: sancta simplicitas… singurul care este o mare personalitate nationala este profesorul Gherasim Rusu… etnolog si folclorist inclus in dictionare, laureat al premiului pentru critica al muzeului national al literaturii romane… mai duceva-tzi la biblioteca oamneni buni…

  4. Andrei Popa says:

    Buna asta cu sfanta simplitate:) Din ce stiu eu, se propune pentru cetatean de onoare al orasului un om care nu numai a fost recunoscut in Romania/Europa pentru merite deosebite, ci a si ajutat oamenii din jur dupa puterile lui si este respectat de o anumita masa de oameni. Dupa mine, parintele Moga ar merita aceasta distinctie.

  5. elvis arghir says:

    De fiecare data in astfel de situatii au fost comentarii pro si contra . Eu cred ca cei care au primit acum titlul de cetateni de onoare ai Campinei merita cu prisosinta acest lucru . Fiecare om mai are si parti rele si nu am inteles niciodata de ce valorile sunt recunoscute dupa moarte si nu din timpul vietii . Cred ca ar trebuii sa lasam la o parte rautatea si invidia si sa ne purtam bine unii cu alti. Noi avem ca popor o zicala adevarata si anume : sa moara si capra vecinului .
    Deasemeni sugerez administratorilor acestui site ca sa nu mai permita publicarea de comentarii sub pseudonim mai ales ca multe vin din partea unor persoane cunoscute dar care nu au curajul propriilor opinii .

  6. Horia Frincu says:

    sa ne fie rusine cu asemenea Consiliu….

  7. Lenesu' says:

    si cum ar dori domnu’ Arghir sa faca treaba aia cu pseudonimu’? sa faca cerere comentatoru’ cerere la politie si la serviciu, ca sa i se dea adeverinte si sa trimita copie „dupa” boletin si sa fie mereu neutru si , fara opinie, de fapt, asa, cam ca domnu sus mentionat. realitatea este, draga domnu’, ca pseudonimele fac toata distractia la fazele astea! da’, ma scuzati, distractia si simtul umorului sunt interzise la dumneavoastra! 😛

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *