Administratie publica

Primarul Horia Tiseanu, cercetat din oficiu de CNSAS

Horia TiseanuPrimarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a primit săptămâna trecută, pe adresa instituţiei pe care o conduce, o adeverinţă de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) din care reiese că a fost verificat din oficiu şi că nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii. „Nu mi-au spus ceva ce nu ştiam. Nu am avut nici o legătură vreodată cu fosta Securitate. Pe mine altceva m-a surprins. Eu nici nu am ştiut că sunt cercetat, nu am fost informat în legătură cu acest lucru. Cercetarea s-a făcut anul trecut, iar această adresă de la CNSAS am primit-o abia zilele trecute, la un an după verificare. Nu vreau să comentez mai mult, dar mi se pare destul de interesantă această situaţie”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

După cum reiese din document, verificarea s-a făcut înaintea alegerilor locale de anul trecut. Una dintre atribuţiile CNSAS este aceea de a face cercetări asupra candidaţilor la alegeri, dar cum numărul acestora este foarte mare (mii de candidaţi la nivel naţional), cercetarea se face prin selecţie, pe… sărite sau la solicitarea unui partid, instituţii etc. Pe de altă parte, fiecare candidat depune la dosarul de candidatură o declaraţie pe proprie răspundere cum că nu a colaborat cu Securitatea. În ceea ce-l priveşte pe primarul Tiseanu, ori a fost selectat din întâmplare, ori l-a bagat cineva sub lupa CNSAS.

Tiseanu CNSAS

Din informaţiile noastre, au mai primit astfel de adrese de la CNSAS, zilele trecute, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierii locali Mihaela Neagu Petrovici (PSD) şi Dragomir Enache (PNL). La fiecare dintre ei se precizează că nu există date sau documente din care să rezulte că ar fi colaborat cu fosta Securitate.

6 Comments

 1. tudor says:

  Ha, ha, ha. Super manevră. Prietenii știu de ce!

 2. LauraP. Dumitrescu says:

  Isi publica si dl vice adeverinta, ca eu nu cred pana nu vad negru pe alb!!!

 3. marius says:

  Pentru ca se discuta foarte mult despre trecutul de colaborator al unui anumit personaj politic local,s-a cerut CNSASS sa fie verificate si alte persoane in asa fel incat si persoana implicata sa fie „albita”,si sa se prezinte mai curate,mai uscata…..dar,cei avizati stiu ca in cazul in care o persoana este inca in „activitate”dosarul respectiv nu este la CNSASS… inca

 4. Cristina Mihai says:

  CNSAS?!te apuca rasu’!!!Dan Voiculescu ditamai generalul DIE a devenit banalul Felix,adica comici vestiti ai ecranului!!!!

 5. Andrei Popa says:

  Si cand imi amintesc ce mai minteau cei de la PSD..

 6. Horia Tiseanu says:

  Pentru mine nu este nici o noutate, pentru ca nu am colaborat niciodata cu Securitatea.
  Unul insa dintre cei mentionati in articol s-a bucurat foarte tare de aparitia adeverintei. Oare de ce? Se simtea cu o musca pe caciula?
  Trebuie sa-l informez(desi stie mai bine decat mine…) ca ceea ce a postat Marius este correct.
  Si inca ceva, ce nu-l va incanta de loc: documentele fostei Securitati se pastreaza in trei moduri de arhivare diferite.
  Deci, chiar daca cineva (i-)a ars un dosar, dovada faptului ca a fost turnator ramane. Si va aparea cu siguranta la un moment dat. Asteptam cu rabdare…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *