Administratie publica

PSD Câmpina ar fi şi nu prea de acord cu reducerea sumei alocate „Serbărilor Toamnei”

„Ne mai gândim, facem o analiză, vedem care este situaţia şi apoi luăm o decizie. Eu aş reduce sumele pentru mai multe activităţi, dar nu e nimic hotărât, mai vedem”, acesta a fost răspunsul viceprimarului Ion Dragomir, preşedinte al PSD Câmpina, la întrebarea dacă, împreună cu consilierii locali ai partidului său, susţine iniţiativa liberalilor de reducere a sumei alocate pentru organizarea celei de-a VI-a ediţii a Festivalului „Serbările Toamnei”.
„Poate că e un lucru care trebuie analizat mai bine. Totuşi, de câte ori se pune problema unor reduceri, primele vizate sunt sumele destinate unor acţiuni culturale. Iar acţiuni importante, destinate cetăţenilor, adică publicului larg, sunt destul de puţine în Câmpina. Poate ar trebui văzute şi alte direcţii când e vorba de economisirea banului public, nu de la o manifestare organizată pentru toţi câmpinenii!”, a spus şi senatorul George Severin, preşedinte al Comisiei de Cultură a Senatului României.

Precizăm că această discuţie a pornit de la o afirmaţie recentă a consilierului liberal Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local, potrivit căreia aproape 200.000 lei este o sumă cam mare pentru „Serbările Toamnei”, mai ales într-un an de criză, şi ar trebui redusă. Asta în condiţiile în care lista manifestărilor culturale (cu banii aferenţi) a fost propusă de Comisia de Cultură şi aprobată de Consiliul Local Câmpina la sfârşitul lunii martie, când eram în acelaşi an de criză 2013.
Mai precizăm că suma exactă alocată pentru „Serbările Toamnei 2013” este 187.000 lei, iar anul trecut (tot în criză economică) Florin Frăţilă a propus şi a obţinut din partea majorităţii USL-PPDD din Consiliul Local, suplimentarea sumei pentru acest festival de la 170.000 lei la 235.000 lei. Rămâne de văzut ce decizie se va lua, până la urmă, cum vor decurge discuţiile în plenul Consiliului Local Câmpina şi… unde s-a pierdut consecvenţa aleşilor locali, dacă au avut-o vreodată.

3 Comments

  1. Gino says:

    Cand esti in opozitie spui una, iar cand ajungi la putere spui alta . Poporul este intelegator si cu un sac de cartofi si 50 lei este dispus sa te voteze si sa rabde inca 4 ani . Un alegator model si un ales la fel .

  2. @Gino says:

    Dap, ai dreptate. Cei din PSD de la Campina sunt ca mentalitate din secolul trecut si nu inteleg o chestie esentiala: au fost alesi sa reprezinte campinenii, sa ii ajute, nu sa-si ajute firmele, rudele, ong-urile s.a.m.d. Deci domnilor consilieri si senatori si ce mai sunteti din PSD, ajutati campinenii, nu interesele de partid si politrucii locali.

  3. popa sapca says:

    Din suma alocata se vor acoperi si datoriile consilierului Fratila catre Primarie ????

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *