Social

15 elevi câmpineni au promovat bacalaureatul după contestaţii. Procentul final de promovabilitate creşte la 60,75%

Elevii care au depus contestaţii la bacalaureat au aflat, ieri, rezultatele finale. În Prahova, au fost înregistrate nu mai puţin de 1.575 contestaţii, 76 de elevi promovând bacalaureatul după recorectarea lucrărilor. La nivelul municipiului Câmpina, au fost depuse în total 185 de contestaţii, dintre care 62 la limba şi literatura română, 50 la matematică, 30 la biologie, 24 la logică şi argumentare, câte 4 contestaţii la fizică şi chimie anorganică, câte 3 la anatomie şi istorie, câte 2 la economie şi geografie şi o contestaţie la informatică.  După recorectarea lucrărilor, 15 elevi au promovat examenul – patru de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, patru de la Liceul Tehnologic Energetic şi şapte de la Colegiul Tehnic Forestier.

Pentru fiecare liceu în parte, situaţia contestaţiilor este următoarea:

Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”
– 30 contestaţii, dintre care 7 la română, 4 la matematică, 10 la logică şi argumentare, 3 la istorie, 2 la biologie şi câte una la fizică, economie, chimie anorganică şi informatică. În general, cei care au depus contestaţii promovaseră bacalaureatul, dar au dorit mărirea notei, lucru pe care l-au şi obţinut. Singurul candidat de la CNNG, care picase examenul (cu 5,98), a depus contestaţie la română şi biologie, iar în urma recorectării lucrărilor media generală i-a scăzut la 5,75.

Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”
– 69 de contestaţii, dintre care 24 la română, 27 la matematică, 10 la biologie, câte 3 la geografie şi fizică, câte una la logică, economie şi chimie anorganică. Numai patru elevi şi-au atins scopul şi au obţinut note mai mari, care le-au permis promovarea bacalaureatului.

Liceul Tehnologic Energetic
– 35 de contestaţii, dintre care 10 la matematică, 13 la română, 9 la biologie, 2 la chimie anorganică şi una la fizică. În urma recorectării lucrărilor, patru elevi au promovat examenul.

Colegiul Tehnic Forestier
– 51 contestaţii, dintre care 18 la română, 9 la matematică, 9 la biologie, 13 la logică şi argumentare, 3 la anatomie. După recorectarea lucrărilor, şapte elevi au luat bacalaureatul.

Liceul Tehnologic Mecanic
– nu s-a depus nici o contestaţie.

Aşadar, în final, dintre cei 841 elevi înscrişi la bacalaureat în Câmpina, 500 au promovat examenul, 338 au fost respinşi, iar 18 nu s-au prezentat. Procentul de promovabilitate, după contestaţii, a crescut de la 58,93% la… 60,75%. Un singur lucru ar mai trebui adăugat – în cazul a patru elevi din Câmpina care au depus contestaţii, notele obţinute după recorectarea lucrărilor au fost mai mari cu un punct şi chiar un punct şi jumătate. De exemplu, după recorectarea unei lucrări la limba si literatura română, un candidat a obţinut mărirea notei de la 7,60 la 8,80 sau, în alt caz, de la 8 la 9,50.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *