Pentru că viceprimarul Ion Dragomir a refuzat să se mai ocupe de problema câinilor comunitari din Câmpina, primarul Horia Tiseanu a decis să delege această atribuţie altei persoane, fiind vorba despre administratorul public al municipiului, Remus Bădulescu. O persoană ghinionistă, am spune noi, pentru că, iată, se alege cu o sarcină de serviciu foarte dificilă. Câmpina se confruntă de multă vreme cu problema câinilor maidanezi. Anul acesta s-au făcut paşi importanţi pentru intrarea într-o oarecare normalitate. Dar este foarte greu, pentru că, atâta vreme cât în Câmpina continuă să fie aduşi câini din localităţile vecine, problema nu va fi rezolvată niciodată.
Să analizăm puţin acest subiect pe mai multe planuri.
Mai întâi, vă reamintim că de strângerea câinilor comunitari din Câmpina se ocupă societatea Alextib SRL, cea care a câştigat selecţia de oferte organizată de administraţia locală. Imediat după semnarea contractului între cele două părţi, firma menţionată s-a apucat să amenajeze adăpostul pentru câini, a obţinut autorizaţia sanitar-veterinară, iar ulterior a demarat activitatea de strângere a maidanezilor din municipiu. Conform contractului, AlexTib SRL se ocupă de strângerea câinilor pe baza unor sesizări scrise sau telefonice din partea persoanelor fizice sau juridice; îngrijirea câinilor la adăpost (deparazitare, vaccinare, sterilizare, hrănire); eutanasierea câinilor bolnavi; eliberarea animalelor, la cererea proprietarilor, atunci când este cazul. Durata contractului este de cinci ani. Firma care a concesionat serviciul plăteşte o redevenţă anuală de 1.000 lei, iar Consiliul Local alocă 9.000 lei pe lună, de la bugetul municipiului, pentru prinderea câinilor, transportul, vaccinarea, sterilizarea şi întreţinerea acestora. La adăpostul chinologic sunt în prezent peste 200 de animale, strânse de pe străzi din aprilie încoace.
Firma îşi face treaba pe domeniul public, pe de o parte, iar pe de altă parte, continuă să extindă adăpostul de câini, astfel încât să aibă o capacitate maximă de 500 animale. Greu de crezut, totuşi, că pe străzile Câmpinei ar fi, în mod normal, 500 de câini comunitari. Sunt mai puţini. Problema este că, pe măsură ce sunt strânşi câinii din muncipiu, apar alţii. De unde, cine îi aduce, cum îi aduce şi în ce scop, acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundă autorităţile locale, în frunte cu Poliţia Locală. Şi nu numai să răspundă, ci şi să rezolve problema. Pentru că, ne-am putea trezi, la un moment dat, cu adăpostul plin cu 500 de câini, dar şi cu oraşul la fel de plin, ca şi cum nu s-ar fi intervenit deloc.
Administratorul public al municipiului, Remus Bădulescu, ştie ce îl aşteaptă. Cunoaşte povestea (reală) cu câinii aduşi din localităţile vecine şi vrea să-i pună capăt. Intenţionează să convoace o şedinţă cu toţi factorii de răspundere. Omul e bine intenţionat, dar fără o implicare clară din partea Poliţiei Locale şi a altor compartimente din administraţia locală, bune intenţii nu sunt suficiente.
Revenim şi la viceprimarul Ion Dragomir, care, practic, s-a recunoscut învins. Nu a putut rezolva problema. Trist este că argumentele viceprimarului sunt destul de „slăbuţe”. A invocat scăpările din caietul de sarcini de la selecţia de oferte pentru atribuirea activităţii privind strângerea câinilor comunitari. A indus ideea că a fost un contract cu… dedicaţie pentru Alextib SRL. S-a plâns de proasta colaborare cu ADPP. Să zicem că are dreptate. Dar firma asta se ocupă de câini din aprilie 2013, pe când rezolvarea problemei câinilor comunitari este o treabă de care viceprimarul se ocupă de vreo cinci ani. Pentru că şi în mandatul trecut a avut această sarcină de serviciu, delegată prin dispoziţie a primarului. Iar în mandatul trecut, viceprimarul a agreeat o altă firmă, una care a strâns vreo 300 de câini pe parcusul unui an şi care a fost plătită cu un milion lei vechi de câine.
Sunt ferm convins ca domnul Badulescu se va ocupa cu adevarat de problema cainilor comunitari, nu cum a facut Dragomir pana acum. Dragomir este platit din banii nostri, ai campinenilor, cum isi permite sa refuze sa isi faca treaba?! Daca era intr-o firma privata, zbura in secunda a 2-a! Cu respect!
BUna ziua.
Eu stiu foarte bine aceeasi caini pe strada, si la blocul meu si prin zona centrala samd..nu stiu de unde s-au strans acei 200 de caine , dar povestea ca se aduc in campina caini e vrajeala…poate cine stie, s-au adus cativa caini, dar in rest eu cand merg vad in continuare maidanezii cunoscuti….
Problema cainilor din Campina este ” un cartof fierbinte” de care a vrut sa scape si Primarul si Viceprimarul….. va fi o mare problema pt. Badulescu
„cristi”, cum de stii tu acesti caini? esti cumva din cei care ii tot aduc la Campina din zonele limitrofe? la mine in eruptiei s-a simtit clar ca au incep sa ii ia ca nu mai sunt asa de multi…si de treaba cu Primaria…vicele a fost ala care a zis ca nu mai vrea sa faca treaba..
Cred ca domnul Remus B. se va ocupa mai bine decat actualul viceprimar.
Vicele nostru este chiar asa de mare…de isi alege singur sarcinile de serviciu. In legea administratiei locale scrie CLAR ca viceprimarul primeste sarcinile stabilite de primar. Daca lucra la Turnatoria Centrala il dadea Vasiliu afara in secunda 2….La primarie,pe banii contribuabilor isi permita sa faca ce vrea si ce ii place ??? Rusinica !!!!!
STIATI CA…pe str 1Mai-blocuri,str Milcovului si pe str Plantatiei(Voila)nu se poate trece pe strada de comunitari si partea socanta ca,cotetele pt caini sunt pe domeniul public.Dar din mertanul ala fumuriu de la Primarie nu bate felinarele si pe aleile parasite.Hai bafta dl Badulescu.Trimiteti intai citatii apoi veniti peste iubitorii de animale cu sanctiuni
Vreau sa va povestesc despre Carabus si Lolita. Sunt un catel si o catea care au venit, pe rand, in parcul Muzeului Hasdeu. Mai intai a sosit Carabus. Era speriat si parea a fi fost batut. Dupa un an a aparut Lolita, o catea de care Carabus s-a indragostit. Din relatia lor ar fi trebuit sa se nasca vreo sapte catelusi. Atatia am numarat cand i-am facut Lolitei operatia pentru sterilizare. De atunci, sunt paznicii de nadejde ai locului. Cu vizitatorii s-au invatat si multi dintre acestia ii fotografiaza si ii pun pe Facebook. De cand Carabus si Lolita sunt ai nostri nu am mai avut ca oaspeti alti caini. Altadata, erau lasati catei comunitari in poarta muzeului. Si nu mai stiam ce sa facem cu ei. Uneori, eram chiar disperati. Astazi, Carabus si Lolita isi apara teritoriul, iar noi stam linistiti din acest punct de vedere.
Cred ca trebuie sa meditam la acest aspect si sa intelegem ca gradul de civilizatie al unui popor reiese si din modul in care acel popor are grija de animale. A-i strange intr-un adapost ar fi solutia ideala, dar in practica este imposibil de realizat deoarece cainii se inmultesc si niciodata nu vom reusi sa-i adunam pe toti. Va fi o vanatoare de vrajitoare si atat! Bineinteles ca exista alte solutii: efectuarea unui recensamant care sa cuprinda numarul de caini ai proprietarilor, obligarea proprietarilor de animale sa le sterilizeze, sterilizarea cainilor fara stapan si eliberarea lor in teritoriu in cazul in care nu sunt bolnavi sau agresivi, tocmai pentru a nu lasa cainii straini sa-l invadeze.
Ma intreb de multe ori: e oare atat de greu de inteles sau „ïnteresul poarta fesul” in aceasta problema?
Stimata Doamna Tabacu,sunteti sefa pe linie de partid a domnului Badulescu,initiati-l in tainele rezolvarii problemei cainilor comunitari,e baiat destept,invata repede,vedem cat de repede s-a adaptat la cerintele celuilat lider PPDD, Ionut Pitigoi,dubleaza cheltuielile cu reparatiile la Casa Tineretului si cotizeaza la greu la partid;sau nu la partid?la Pitigoi direct?
Acum ca firma lui Chirobocea Alexandru a castigal detasat licitatia pentru acest serviciu de strangerea cainilor comunitari , cainii maidanezi sunt in numar mai mare pe strazile municipiului , decat atunci cand nu se ocupa nici o firma de acest serviciu.
Am mai scris , dar degeaba , ca pe STRAZILE:
ORIZONTULUI,BUCEA,MARAMURES,ZONA AUTOGARA -CASA STIINTEI,in timpil zilei intalnesti haite de cate 5-10 caini , ce sunt un grav pericol pentru cetateni .
Cum justifica aceasta firma de doi bani , inmultirea cainilor in tot municipiul si nemultumirea tuturor cetatenilor pentru acest handicap „CAINII COMUNITARI”?
Sa ne lase si noua cineva un numar pentru sesizari sa scapam odata de caini
0244.332.420 – numarul de telefon al Politiei Locale Campina, la acest numar puteti suna pentru a anunta unde doriti sa intervina firma care strange cainii comunitari.
Daca se fac sesizari telefonice va veni „GARCEA de la POLITIA LOCALA ” sa prinda caini?De ce trebuie sa sunam ?
Primaria prin serviciile de specialaitate la pachet cu acesta firma si cu noul sef BADULESCU trebuia sa cunoasca toate zonele municipiului unde cainii maidanezi locuiesc fara buletin de municipiu.Nu sunt suficiente reclamatiile zilnice ale cetatenilor , din toate cartierele pentru aceasta problema?
CEI DIN PRIMARIE MAI AU SA ORDONE CETATENILOR SA PRINDA EI CAINII ,IAR CEI RESPONSABILI DE ACEST SERVICIU SA INCASEZE BANII STANT LA UMBRA SA NU OBOSESCA.
RUSINE CELOR DIN PRIMARIE!!!
Doamna Tabacu, daca Carabus si Lolita(ciudata alegerea numelui) ar musca un copil de 5 ani si l-ar desfigura, sau daca ar musca un pensionar si acesta ar muri din cauza hemoragiei, cred ca veti avea sechele pe tot parcursul vietii. Referitor la gradul de civilizatie: in SUA cainii sunt adunati de pe drumurile publice si sunt ingrijiti timp de 2 saptamani, dupa care daca nu sunt adoptati de cineva, sunt eutanasiati. Ce va zice acest lucru?
Pentru Andrei Popa: cainii agresivi nu au ce cauta printre oameni, dar cei sanatosi, sterilizati, castrati si hraniti nu vor da voie altora (adusi de oameni bine intentionati, cu siguranta!) sa le ocupe teritoriul. Este o lege naturala, recunoscuta si in exemplul oferit mai sus.
Aceasta poate fi o masura pentru ca oricat de multi am aduna, alti caini ajung in urbea noastra pe cale naturala sau adusi de diverse persoane.
Cred ca ati inteles pozitia mea: sunt impotriva eutanasierii cainilor sanatosi.
Referitor la „daca…”: imi amintiti de povestea cu drobul de sare.
Oricum, va respect opinia si nu va oblig sa ganditi ca mine. Este punctul meu de vedere si atat.
orice caine prin natura lui poate deveni periculos pentru oameni, oricat de bine hranit si rasfatat ar fi..