Administratie publica

Aproximativ 9 milioane lei – bani încasaţi la bugetul Câmpinei de la populaţie şi firme, în prima jumătate a anului

CampinaÎn urmă cu trei săptămâni, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul Câmpinei, Ion Dragomir, afirma că situaţia încasărilor la bugetul local este dezastruoasă, iar lucrările programate pentru acest an „nu au putut fi atacate pentru că, dacă le începeam, nu aveam cu ce le plăti, încasările fiind cu mult sub nivelul celor din 2012”. Cifrele îl contrazic, însă, pe viceprimar. Conform datelor furnizate de Direcţia Economică a Primăriei Câmpina, la 30 iunie 2013, gradul de încasare a veniturilor la bugetul local a fost de puţin peste 49%, faţă de 54% în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În primele şase luni ale anului, persoanele fizice au plătit la bugetul local aproximativ 4,7 milioane lei (47 miliarde lei vechi), ceea ce reprezintă 58,75% din totalul aferent anului 2013.
De la persoanele juridice s-a încasat 4,2 milioane lei (42 miliarde lei vechi), ceea ce înseamnă 42,72% din totalul aferent acestui an.
În ceea ce priveşte populaţia, situaţia încasărilor este bună şi corespunde estimărilor Direcţiei Economice. La societăţile comerciale sunt unele probleme, firmele din Câmpina resimţind din plin criza economică. O situaţie mai clară o vom avea la sfârşitul lunii septembrie, adică la cel de-al doilea termen scadent pentru agenţii economici (primul termen scadent a fost 31 martie).

„Situaţia încasărilor nu este deloc dezastruoasă. La Câmpina, încă mai putem spune că e o situaţie normală. E adevărat, au scăzut într-o oarecare măsură veniturile şi mă refer la cele de la agenţii economici, dar în nici un caz nu putem vorbi despre o situaţie dezastruoasă. Iar lucrări se execută în continuare. Derulăm programul de reparaţii la străzi, alei şi parcări, am demarat şi mai multe investiţii. Au început lucrările la Seră, la Castelul Hasdeu. Alte lucrări, printre care pasajul de la Ceas sau Lacul Curiacul, sunt în diferite faze, fie de depunere a ofertelor, fie de întocmirea a unor documentaţii, fie de organizare a licitaţiilor. Şi sunt bani să plătim lucrările”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Revenind la datele furnizate de Direcţia Economică, trebuie precizat faptul că gradul total de colectare a veniturilor generale la bugetul local este sensibil influenţat negativ de gradul redus de recuperare a plaţilor realizate pentru lucrările derulate cu fonduri europene. Este vorba despre facturile achitate de administraţia locală şi pentru care nu au fost recuperaţi banii de la Ministerul Dezvoltării.

3 Comments

  1. Andrei Popa says:

    Inseamna ca vicele PSD nu stie ce vorbeste..

  2. Marin Anton says:

    Pentru carele alegorice de la „Serbarile toamnei” se vor gasi bani…

  3. dumitru says:

    pai da…pentru serbari si toate prostiile de evenimente se cheltuie o groaza de bani…da’ locuri de munca facem si noi nenea deputat?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *