Administratie publica

Avocatul Constantin Pănoiu: „Nici un consilier local nu m-a întrebat niciodată nimic despre procesele în care reprezint administraţia publică!”

Constantin-PanoiuPornind de la toate discuţiile care au avut loc în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Câmpina şi care l-au vizat direct pe avocatul Constantin Pănoiu, i-am solicitat acestuia un punct de vedere, mai ales că vorbim despre o persoană care reprezintă administraţia locală în diverse procese de aproape 13 ani. Vă reamintim că aleşii locali au decis să renunţe la orice fel de colaborare cu Pănoiu, după ce au refuzat să-i achite o sumă suplimentară cerută pentru procesul cu Apasco Măneciu. „Colaborarea mea cu Primăria Câmpina datează din anul 2000, perioadă în care am avut mai multe procese la diferite instanţe (Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Timişoara, Craiova etc), procese câştigate în totalitate, aşa cum pot dovedi oricând celor interesaţi. Pe lângă exonerarea Primăriei de plata unor sume considerabile, de ordinul miliardelor de lei vechi, toate cheltuielile de judecată reprezentând onorariul de avocat au fost recuperate integral”, a precizat Constantin Pănoiu.

În legătură cu procesul dintre administraţia locală şi Apasco Măneciu, dar şi cu afirmaţiile făcute de reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local, avocatul Pănoiu ne-a declarat: „Da, este adevărat că am cerut iniţial 10.000 lei, dar la momentul respectiv era o situaţie de provizorat. Urma ca pe parcurs, în funcţie de problemele care apăreau în dosar, să încheiem un act adiţional pentru o eventuală suplimentare a onorariului. Legea permite avocatului să facă acest lucru, nu ai de unde să ştii, nu-ţi poţi da seama de la început ce probleme apar pe parcurs într-un proces şi vă rog să mă credeţi că este un dosar la care am muncit foarte mult. Procesul cu Apasco Măneciu, pe care l-am câştigat la prima instanţă, este un proces complicat, la care am lucrat mult. Suma de 65.000 lei pe care am primit-o de la Consiliul Local poate pare mare la prima vedere şi chiar poate şoca opinia publică. Dar această sumă a fost percepută într-o perioadă de cinci ani, la mai multe instanţe, inclusiv la Curtea Constituţională, care mi-a dat câştig de cauză. Că onorariile au fost corect stabilite este demonstrat de faptul că instanţele nu le-au redus cuantumul având în vedere complexitatea şi valoare obiectului cauzei. Ba mai mult, au fost sub cuantumul perceput de alte case de avocatură din Bucureşti”.

Constantin Pănoiu mai spune că nu s-a pus niciodată problema ca el să nu colaboreze cu avocatul Consiliului Judeţean în acest proces, doar că nu a fost contactat de nimeni şi nu l-a întrebat nimeni nimic în acest sens, „aşa cum nici unul dintre noii consilieri locali nu m-a întrebat nimic niciodată în legătură cu procesele în care am reprezentat administraţia locală”.

În ceea ce priveşte datoria pe care ar avea-o către administraţia locală, de 15.000 lei, Constantin Pănoiu spune că aceasta nu există: „Mult vehiculata mea obligaţie de plată către Primărie, NU există. Decizia Curţii de Conturi nu mă vizează pe mine. Această datorie este, aşa, un lucru luat din zbor, fără nici un fel de bază reală, fără nici un fel de act, fără nici o hotărâre judecătorească, fără nimic concret. Nu am nici un fel de datorie către nimeni! Sunt foarte dezamăgit că s-a ajuns aici, aşa cum sunt dezamăgit de acea afirmaţie că “pierdem pe mâna lui de atâţia ani”, care nu-l onorează pe dl. consilier Fraţilă, faţă de care îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în judecată. În concluzie, această campanie împotriva mea nu poate fi taxată decât ca o tendenţioasă denigrare a imaginii mele. Realitatea este una singură – colaborarea mea cu Primăria Câmpina a condus la câştigarea tuturor dosarelor finalizate. Dovezile care susţin această afirmaţie sunt hotărârile judecătoreşti irevocabile, pe care le pot pune la dispoziţie”.

2 Comments

  1. Popa Mircea says:

    In cunosc pe domnul avocat de multi ani. Fratila mai intai sa demonstereze ceva, apoi sa-si dea cu parerea. Cred ca el a fost si in dosarul cu Hasdeu, simbolul orasului. Pe langa cati bani se cheltuie aiurea…se putea face un efort. Sau domnul avocat nu este implicat politic si „nu este in carti”?

  2. Andrei Popa says:

    Domnul Panoiu este printre cei mai buni avocati din Muntenia. Ce face PNL in consiliul local e simplu si rusinos: vrea sa bage firma sotiei lui Guran la procese, firma fara experienta si pe combinatii!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *