Cele două proiecte au ca scop formarea profesională a 384 şomeri, la care se adaugă informarea, consilierea şi medierea a 470 de şomeri în legătură cu evoluţia pieţei muncii şi a ocupaţiilor. Primul proiect se numeşte „Egalitatea de şanse şi gen prin antreprenoriat şi calificare” şi are o valoare totală eligibilă a acestui proiect este de 2.152.511 lei, din care 2,1 milioane lei reprezintă fonduri europene, iar diferenţa va fi asigurată de la bugetul local (31.850 lei) şi de către Fax Media Consulting (11.200 lei).
Cel de-al doilea proiect – „Meseria se învaţă, nu se fură!” – are un buget total de 2,145 milioane lei, din care 1,46 milioane lei reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă, 29.280 lei este contribuţia de la bugetul Câmpinei, iar 13.264 lei este contribuţia societăţii de consultanţă Fax Media.
„Uniunea Europeană a lansat, pentru toate ţările membre, Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane care urmăreşte tocmai pregătirea şomerilor şi creşterea competitivităţii pe piaţa muncii. Ni se pun la dispoziţie fonduri europene nerambursabile şi am considerat că nu trebuie să ratăm această oportunitate. Suntem conştienţi de faptul că, pe fondul crizei economice, a crescut numărul şomerilor şi în municipiul nostru, iar astfel de programe de reconversie profesională ar putea veni în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Primul proiect se adresează în special femeilor, care reprezintă cea mai importantă categorie de şomeri, iar cel de-al doilea este destinat tuturor categoriilor de şomeri.
Da, sunt bani europeni si ajuta sa zicem la reconversie .Interesant de stiut cine face un studiu de piata si spre ce fel de meserii vor trebui indrumati somerii in asa fel ca acesti bani sa isi atinga scopul.
Dupa cum se vede ,locurile permanente din productie ale orasului sau redus substantial au ramas cele din comert si servicii ,nici macar in piata de zarzavaturi nu gasesti o taraba libera,doar afara in jurul ei daca ai noroc.