Social

Copiii de la Centrul „Sfânta Filofteia” au acum propriul loc de joacă

Centrul Filofteia 1Scriam recent despre „şantierul de solidaritate” iniţiat şi organizat de Asociaţia „Ateliere fără frontiere” din România, în parteneriat cu Asociaţia „Ateliers sans frontieres” din Franţa, la Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” din Câmpina. Ei bine, activitatea pe acest „şantier” s-a încheiat ieri, odată cu inaugurarea noului loc de joacă amenajat în curtea instituţiei. Cei 33 de voluntari din România şi Franţa (printre ei s-au numărat şi 10 din Câmpina) au reasfaltat curtea Complexului „Sfânta Filofteia” şi au creat un spaţiu de joacă adaptat nevoilor copiilor. De acest loc de joacă beneficiază cei 31 de copii aflaţi permanent în centrul de plasament din Câmpina, dar şi copii din mai multe centre de zi din judeţ (copii cu autism, Sindrom Down sau hiperchinezie).
Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Kaufland, Bricostore, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova şi firma Lavitex din Breaza. Costurile acestui proiect s-au ridicat la 25.000 euro, banii provenind doar din sponsorizări.
La inaugurarea noului loc de joacă au participat toţi cei implicaţi în proiect, administraţia locală fiind reprezentată de primarul Horia Tiseanu şi preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local, Florin Frăţilă.
Centrul Filofteia 2
Centrul Filofteia 3
Centrul Filofteia 4
Centrul Filofteia 5
Centrul Filofteia 6
Centrul Filofteia 7

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *