Social

După Rafinărie, s-a declanşat procedura de intrare în insolvenţă şi la Energopetrol Câmpina

Energopetrol 1Tribunalul Prahova a admis, miercuri, cererea Companiei Energopetrol Câmpina de declanşare a procedurilor privind intrarea în insolvenţă, iar de ieri, Bursa de Valori Bucureşti a suspendat compania de la tranzacţionare. Conform hotărârii luate de instanţă în Dosarul 5081/105/2013, se admite cererea debitoarei Energopetrol de intrare în insolvenţă şi, la propunerea companiei, este numit administrator judiciar Andrei Ioan IPURL. Instanţa a mai stabilit ca, până la 14 augusr, administratorul judiciar să depună un prim raport asupra situaţiei companiei, iar până la 1 septembrie să depună raportul privind cauzele care au condus la insolvenţă. Apoi vor fi verificate creanţele şi se vor trimite notificări creditorilor, pe 21 septembrie va avea loc şedinţa tuturor creditorilor Energopetrol, iar 9 octombrie este următorul termen de înfăţişare în instanţă.

La Energopetrol, ca şi în cazul Rafinăriei „Steaua Română”, vorbim despre insolvenţă voluntară, adică declanşată la cererea societăţii. După cum reiese din Hotărârea 221 din 7 iunie 2013 a Consiliului de Administraţie al Energopetrol, s-a ajuns la concluzia că „insolvenţa este singura soluţie pentru a proteja societatea de creditori şi pentru elaborarea unui plan de reorganizare”. În aceeaşi hotărâre se menţionează faptul că, dacă în urma insolvenţei se va reuşi eşalonarea datoriilor, cererea prezentată instanţei va fi retrasă. Conform situaţiei financiare prezentată de conducerea societăţii, la sfârşitul primului trimestru al acestui an Energopetrol avea o datorie totală de 28.034.852 lei.
Precizăm faptul că, în 2012, societatea a raportat venituri totale în valoare de 20,61 milioane de lei, un profit net de 0,76 milioane lei și a avut 167 de salariați. Acţionariatul Energopetrol este format din: Asociaţia Salariaţilor (48,79%), SIF Muntenia (7,91%), alţi acţionari (43,3%). Societatea a fost înfiinţată la 13 iunie 1898, iar actuala denumire o are din 1951.

5 Comments

 1. Andrei Popa says:

  IRA, Rafinarie, Energopetrol – la revedere. Confind, Emon, Neptun, Fibec, Cirex – merg prost. Multumesc USL!

 2. ema says:

  Mai este Turnatoria.Doar Tenaris industrial o duce bine

 3. pipo says:

  Cameron o duce bine,restul sunt la pamant….bravo USL…

 4. marius says:

  Sau activat basistii iar , parca PDL a fost o fata neprihanita.

 5. Sergiu says:

  De cand a venit USL-ul totul se duce de rapa ! Cred ca tebuie o noua revolutie ! Afara cu comunistii din tara,Ponta,Iliescu,Nastase,Dragnea si altii ! Rusine sa va fie ! O sa ajungem sa mancam pietre si sa ne spalam cu nisip ! Jos USL !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *