Administratie publica

OMV Petrom asigură administraţia locală că locatarii de la blocurile IRA sunt în siguranţă. La puţul de sondă se lucrează în continuare…

Blocuri IRA 1OMV Petrom a transmis Primăriei Câmpina şi mai multor instituţii publice judeţene o adresă prin care prezintă situaţia de la puţul de sondă descoperit lângă blocurile de la IRA, la jumătatea lunii mai. În adresa menţionată se enumeră operaţiunile întreprinse şi se solicită constituirea unei comisii care să se întrunească periodic, să monitorizeze situaţia şi să „evalueze riscul de apariţie a unor situaţii potenţial periculoase, similare, care ar putea apărea în Câmpina, fiind de notorietate faptul că activitatea petrolieră a fost extrem de intensă în zonă”.
Din această comisie ar urma să facă parte reprezentanţi ai OMV Petrom, Primăria Câmpina, Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, Gărzii Naţionale de Mediu şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Blocuri IRA 2

Revenind la situaţia de la blocurile IRA, unde a fost descoperit puţul unei sonde din 1910, reprezentanţii OMV Petrom dau asigurări administraţiei locale că „s-a intervenit de urgenţă în vederea prevenirii şi limitării consecinţelor negative ce puteau fi determinate de scurgerile de apă şi produs petrolier, respectiv emanaţiile de gaze”.
În adresa trimisă Primăriei, OMV menţionează toate tipurile de intervenţii pe care le-a efectuat, în termeni tehnici, şi precizează că au fost luate toate măsurile necesare pentru siguranţa locuitorilor din zonă, fiind deviate inclusiv cablurile electrice şi TV (care traversau careul sondei), fiind modificat traseul conductelor de gaze şi montându-se prelate speciale pentru protejarea blocurilor în cazul unei erupţii.
„S-au monitorizat pemanent emanaţiile de gaze, atât la sondă, cât şi la balizeze montate în jurul acesteia, precum şi la blocurile din vecinătatea sondei, neexistând nici un pericol pentru locatari”, se mai menţionează în adresa OMV Petrom.
În continuare sunt programate alte intervenţii la puţul de sondă, dar în momentul de faţă nu poate spune nimeni cât vor mai dura aceste intervenţii .

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *