Administratie publica

Pe Strada Soarelui vor putea parca doar riveranii

Bariera Strada SoareluiLa solicitarea asociaţiilor de proprietari din zonă, administraţia locală a luat decizia să instaleze bariere la intrarea şi ieşirea din parcarea situată între blocurile de pe Strada Soarelui. Motivul este acela că, de foarte multe ori, locatarii nu mai au locuri libere pentru propriile autoturisme din cauza maşilor parcate de cetăţenii care vin la cumpăraturi în piaţă sau la marketurile din apropiere şi care evită parcarea cu plată din faţa Complexului Carrefour.

În urma unor discuţii cu locatarii şi cu reprezentanţii firmelor care fac aprovizionarea la Romal şi magazinele din zonă, s-a stabilit ca accesul în parcarea de pe Strada Soarelui să se facă pe baza unor cartele electronice. Cartele vor fi distribuite de către Primărie după ce asociaţiile de proprietari vor transmite tabele cu numele locatarilor deţinători de autoturisme (şi copii după taloanele maşinilor). Din acel moment vor deveni funcţionale şi barierele. Pe lângă locatari, vor mai primi astfel de cartele reprezentanţii firmelor care au magazine în zonă, dar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ambulanţa şi pompierii). Preţul unei cartele este de 4 lei. Montarea barierelor şi a sistemelor aferente a costat aproximativ 22.000 lei.
Şefii asociaţiilor de proprietari şi Poliţia Locală vor avea şi câte o cheie specială de la bariere pentru intervenţie în situaţii speciale. Accesul în parcare va avea sens unic, se va intra pe lângă Romal şi se va ieşi pe lângă Terasa Bistro.

5 Comments

 1. george says:

  o mare porcarie

 2. Valy says:

  Eu nu sunt de acord cu asa ceva! Aceea e o strada nu e o parcare ca sa nu mai zic ca era singura solutie pentru cei care nu mai aveau loc in parcarea mare, mai ales la sfarsit de saptamana. O blocati, ok, dati-ne o alta solutie sa nu lasam masinile in strada ori pe trotuar!!!

 3. andrei says:

  Atat timp cat locatarii nu platesc bani pentru locurile acelea de parcare, nu mi se pare normal sa li se puna bariera. Daca stai central, iti asumi si unele neajunsuri… Asa ar trebui sa se puna bariere pentru fiecare parcare de blocuri in parte. Oricum, au posibilitatea sa isi lase masinile pe bulevardul central si sa intre pe gangul dintre blocuri …
  Asta este discriminare

 4. Florin Dochia says:

  se încalcă articole din Constituție cu această măsură… este discriminare clară! eu nu am mașină, nu parchez nicăieri, dar cei care se simt lipsiți de drepturi să atace hotărârea!

 5. Andrei Popa says:

  Consider o treaba buna asta cu bariera.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *