Social

Bicicliştii, obligaţi de Codul Rutier să aibă asupra lor un act de identitate şi să traverseze strada… pe lângă bicicletă

Ieri au intrat în vigoare noile modificări aduse Codului Rutier, iar multe dintre ele îi vizează pe biciclişti şi motociclişti. Astfel, atât bicicliştii, cât şi conducătorii de mopede şi motocliclete sunt obligaţi să circule pe un singur rând, unii în spatele altora. În localităţile în care există piste special amenajate pentru biciclişti, aceştia sunt obligaţi ca, atunci când trec de pe trotuar pe carosabil, pentru a traversa strada, să coboare de pe bicicletă şi să meargă pe lângă aceasta, pe trecerile de pietoni. De asemenea, potrivit noilor reglementări, bicicliştii trebuie să aibă întotdeauna asupra lor un act de identitate.
În localităţile în care nu există piste pentru biciclişti, aceştia trebuie să circule pe banda 1 a străzii, cât mai aproape de bordură şi să traverseze strada… pe lângă bicicletă, ca un pieton obişnuit. O altă modificare adusă Codului Rutier este aceea că mopediştii şi motocicliştii nu mai au voie să transporte persoane aflate în stare de ebrietate.
În ceea ce-i priveşte pe conducătorii auto, cea mai importantă reglementare nou-introdusă în Codul Rutier legată de obţinerea permisului de conducere este aceea că şcoala de şoferi este valabilă un an de la promovarea ei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *