Politica

Dorinţele lui MRU: liste comune la alegerile europarlamentare, cu alte partide de drepta, sub sigla D.A. şi candidat unic la prezidenţiale

Mihai Razvan Ungureanu 1Prezent astăzi la Câmpina, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinte al Forţei Civice, a declarat că viitorul politic nu este doar al partidelor tradiţionale, iar unificarea dreptei politice trebuie să reprezinte o prioritate. Interesante sunt, însă, declaraţiile legate de alegerile europarlamentare, la care MRU vede o candidatură sub sigla Alianţei Dreptate şi Adevăr. „În aceste zile are loc finalizarea discuţiilor cu Iniţiativa Liberală. Dacă lucrurile merg aşa cum ne dorim, Alianţa Dreptate şi Adevăr, formată acum din Forţa Civică şi PNŢ, se va lărgi şi va deveni un pion important pe dreapta eşichierului politic. Noi aşteptăm şi celelalte forţe de dreapta – PDL, PNL – să ni se alăture şi împreună să reprezentăm alternativa de dreapta a României”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.
Fostul premier a mai declarat că a avut numeroase discuţii cu lideri politici de dreapta şi le-a spus de fiecare dată de necesitatea unificării dreptei „pentru a nu repeta greşeala făcută anul trecut cu ARD”.
„Da, a fost o greşeală! Nu trebuie să mai pregătim pe genunchi alegeri foarte importante. Dacă vrem o listă comună la alegerile europarlamentare şi un candidat unic la prezidenţiale, atunci, pentru dreapta politică, al 12-lea ceas este la 1 ianuarie 2014”, consideră Mihai Răzvan Ungureanu.
În ceea ce priveşte partidul pe care îl conduce, MRU este sigur că „Forţa Civică a crescut într-un an cât nu a mai crescut nici un alt partid politic din România din ultimii 22 de ani”, iar că principalele avantaje sunt acelea că „nu avem datorii istorice, nu depindem de nimeni şi de nimic, susţinem clitatea şi nu cantitatea şi tocmai de aceea nu luăm oameni cu toptanul doar de dragul de a fi mulţi!”

2 Comments

  1. Lenesu' says:

    Toti ex-sefii de servicii din romania primesc ordine de-astea de a face cate un partid politic, dar am impresia ca Ungureanu chiar crede in balonul asta de sapun! Sunt convins ca nici Melescanu nu credea in APR si nici Magureanu in Partidul Republican, dar Ungureanu e inocent rau de tot! Vai de noi cu ex-ministrii de-astia!

  2. Cristina Mihai says:

    Romania are tot un partid unic…SECURITATEA…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *