Eveniment

„Festivalul Dulceţii nu se mută nicăieri. Este brandul comunei Brebu şi aici rămâne!”

Festivalul dulcetii 1Frumoasa livadă de meri situată între Primăria Brebu şi Biserica Domnească găzduieşte, pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Dulceţii, manifestare care reuneşte peste 30 de firme şi producători individuali de dulceaţă, miere şi sucuri naturale, din Brebu şi împrejurimi. Deschiderea oficială a festivalului a avut loc ieri, când primarul Adrian Ungureanu le-a oferit producătorilor şi diplome de excelenţă pentru participare, implicare, perseverenţă, dar şi pentru faptul că reuşesc să ducă mai departe această tradiţie.
Cei care au fost ieri la Brebu nu au plecat dezamăgiţi pentru că oferta a fost foarte bogată, iar preţurile rezonabile. Dulceţuri pentru gustul fiecăruia, de la cele clasice de vişine, cireşe, gutui, afine, mure, zmeură, căpşuni, prune, caise, trandafiri şi nuci verzi, până la cele de smochine, mere, pere, pepene roşu, pepene galben, roşii, coacăze, dovlecei şi morcov, dar şi produse care au stârnit mare curiozitate – dulceaţa de măsline cu portocale, ardei iute sau castraveţi cu ananas, absolut delicioase, deşi puţini s-ar fi gândit că sunt posibile astfel de combinaţii.
Festivalul dulcetii 2
Festivalul dulcetii 4
Festivalul dulcetii 3
Festivalul dulcetii 5
Festivalul dulcetii 6
Ediţia a treia a Festivalului Dulceţii este organizată de Primăria şi Consiliul Local Brebu. La festivitatea de deschidere au fost prezenţi şi deputaţii Virgil Guran şi Mircea Roşca. În scurtul discurs ţinut la începerea manifestării, primarul Adrian Ungureanu a vorbit despre dulceaţă ca despre „o tradiţie a acestei zone”, iar despre festival a spus că este „brandul comunei Brebu, aici rămâne, nu se mută nicăieri şi îl vom organiza în fiecare an!” Asta, cu referire la faptul că tot în perioada 24-25 august, în comuna Izvoarele are loc… un festival al dulceţii, iar organizatorii acestuia au anunţat că este vorba despre acelaşi festival care, în anii trecuţi, era organizat la Brebu. În spatele acestui demers stau lucruri mai puţin plăcute şi despre care nu vom scrie aici. „Oricum, nici nu trebuie să conteze pentru noi asemenea lucruri. Eu vă spun clar că Festivalul Dulceţii este al nostru, l-am înregistrat la OSIM, aşadar e marcă înregistrată şi este al comunei Brebu!”, ne-a declarat primarul Adrian Ungureanu.
Festivalul dulcetii 7
Festivalul dulcetii 8
Festivalul dulcetii 9
Festivalul dulcetii 10

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *