Administratie publica

Firma care organizează Festivalul „Serbările Toamnei” – Câmpina 2013 are sediul în casa primarului din Cornu

În acest an, selecţia de oferte pentru organizarea Festivalului „Serbările Toamnei” a fost câştigată de ATOMEDIA LIVE EVENTS SRL, societate înfiinţată la data de 23 iulie 2013, cu sediul în comuna Cornu, Bulevardul Eroilor, nr. 742. Valoarea contractului pentru festival – 127.000 lei. Programul vi l-am prezentat anterior. Două lucruri ne-au atras atenţia în privinţa firmei organizatoare. Mai întâi, data înfiinţării. Deci, o societate înfiinţată la sfârşitul lunii iulie 2013, fără nici o experienţă în domeniu, câştigă selecţia de oferte (ţinută în august 2013) pentru organizarea celui mai important festival al Câmpinei. Bun. Să zicem că e vorba de noroc sau de un caiet de sarcini întocmit într-un anumit fel.
Al doilea lucru care ne-a atras atenţia – sediul social al firmei, care apare la o adresă destul de cunoscută şi pe care Google o confirmă imediat ca fiind a primarului comunei Cornu, Cornel Nanu. Iar apoi, datele de la Registrul Comerţului clarifică toată povestea:
„SEDIU SOCIAL
Act sediu: Contract de comodat nr. 3450 din data 07.08.2013 emis de NANU CORNEL – ATOMEDIA LIVE EVENTS SRL
Data de început a valabilităţii pentru dovada de sediu: 07.08.2013.
Data expirării dovezii de sediu: 06.08.2018.
Durata: 4 ani 11 luni 30 zile”
Iată şi un extras dintr-o hotărâre mai veche a Consiliului Local Câmpina, de la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară şi în care apar datele primarilor din toate localităţile membre:
Extras HCL

Firma are un asociat unic – Ionuţ Toma Dragu, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Câmpina. Domeniul de activitate al firmei: activitate principală conform codificării (Ordin 337/2007) Rev. Caen (2) 9002 – Activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole).
În concluzie, o firma nou-înfiinţată, cu sediul în casa primarului din Cornu (USL), condusă de un tânăr din Câmpina, prieten cu fiul primarului din Cornu, organizează un festival de 1,3 miliarde lei vechi într-un oraş unde majoritatea din Consiliul Local este USL-PPDD. Dacă nici acesta nu mai e contract cu dedicaţie, atunci nu ştim ce ar mai putea fi. Înţelegem cum se fac astfel de lucruri, iar pe de altă parte suntem convinşi că festivalul va fi bine organizat, cel puţin pe partea de spectacol. Fiul primarului din Cornu, Alexandru Nanu, este cunoscut pentru calitatea spectacolelor organizate (pe bani frumoşi, e adevărat şi prin intermediul altor firme, e la fel de adevărat). Totuşi, nu credeţi că ceea ce face acum USL, de când e la putere, este exact pe dos faţă de ceea ce spuneau reprezentanţii USL în anii trecuţi, când se aflau în opoziţie? Şi nu ne referim decât la „Serbările Toamnei”, nu la altceva!

Ar fi mult mai multe de spus, dar concluziile le puteţi trage singuri. Suntem convinşi că acest articol îi va supăra pe unii, probabil exact pe cei care, anii trecuţi, vorbeau despre transparenţă, cheltuirea eficientă a banului public şi contracte corecte, nu cu dedicaţie.

20 Comments

 1. dan says:

  Astept reactia lui Fratila. Cum este cu CHIOLHANUL? Parca asa zicea, nu?

 2. Nick says:

  ha ha ha ! Foarte tare … gasca vesela…

 3. gigiDeLaGaze says:

  A ajuns tomitza sa organizeze serbarile locale…. scarbos…consilierii, primarul si viceprimarii ar trebui sa umble doar cu pungi de hartie pe cap de rusine….

  Cat despre mine, campinean fiind, nu dau doi bani pe serbarile astea…. ce ma deranjeaza e ca oportunisti d-astia iau miliarde din banii pe care eu, ca cetatean cinstit, ii dau la bugetul local. Nu ma incalzeste cu nimic ca 3-4 artisti expirati vin sa faca playback in ploaie ca sa distreze tot Maramuresul, Turnatoria si comunele limitrofe.

  Nu ma incalzeste cu nimic ca e concert la Casa Cartii in momentul in care Rafinaria e in insolventa si urmeaza sa fie demolata si vanduta la fier vechi (probabil tot de vreun pusti printr-o firma infiintata ieri)…

  Orasul asta are probleme grave ce tin de management si logistica si noi ne tinem inca de gainarii d-astea ieftine si de alocat licitatii cu tinta precisa.

 4. Vro says:

  Bani risipiti indiferent de cine castiga licitatia

 5. Daniela Iftode says:

  Ai mai, asa de prosti sunt astia, ce/si imaginau ca nu se afla? Da/o incolo de treaba, de/a dreptul penibil!

 6. Cacarau Dumitru says:

  Trist dar adevarat,cine poate spală bani cine nu ,adică cei ce cotizează doar se enervează.
  Apropo de Rafinarie ,se poate face festivalul Dracula gratis in incita firmei iar actorii sa fie politicienii locali impreuna cu actionarii firmei .Tot ce mai ramine pentru noile generatii este bascalia din pacate.
  Din pacate nu se poate taia la fier vechi problemele sunt mult mai complicate ,sunt instalatii noi ce nu se pot casa ,probleme de mediu nerezolvate datorate unui management defectuos si o legislatie favorabila actionarilor ce pot converti locurile de munca in conturi personale.

 7. neagu says:

  Bahhh! Ce gasca de ….Si ai vechi si astia noi.De fapt sunt toti o adunatura de … care fura cu randul. … astea ar bea si apa de la caine.

 8. Tudor says:

  ei tu @Daniela Iftode cum sa fie prostie, pur si simplu nu le pasa, sint pe val si nu*i intereseaza de restul; felicitari pentru articol campinaph, chiar daca faptul e consumat e bine ca mai afla si altii cum prosteste puterea poporul!

 9. Nick says:

  Nesimtire pe fata … nu au nicio jena … daca a ajuns … de Tomitza sa organizeze acest Festival … e trist.

 10. Mihaela says:

  scandalos… si,,pleaca ai vostrii,vin ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii,,….oare cu banii astia nu se puteau astupa cateva zeci de gropi din centrul orasului ??? atatia bani cheltuiti pentru ce ???
  serbarile astea sunt facute fix pentru a intra bani in buzunarele unora ca pentru a aduce cateva tarabe cu produse nu cred ca trebuiesc bani………si de cantat nu prea avem nevoie , orasul e la pamant cu locurile de munca si lor le arde de distractie………

 11. Ana Maria Dascalu says:

  Tupeu pesedist in-cre-di-bil! Ati facut-o praf pe Jenica Tabacu ca se baga sa faca festivalul cu firme prietene, da’ voi ce faceti acum, pesedistilor? Macar de laJenica te asteptai la ceva mai de calitate da’ voi cu asa capete de afis veniti? Vai de capul nostru de municipiu, ne dau clasa comunele din jur!!!

 12. Lenesu' says:

  Ce misto! Va dati seama cum am ajuns: sa ne plangem ca o firma, pe ca o psupunem, nu neintemeiat, ca fiind acolita PSD, sa „castige licitatii” pe mandatul unui primar PDL! Adica, ori a castigat pe bune, ori au inceput PSD-istii sa plateasca PDL-isti! Decideti voi ce si cum…. He!

 13. Ion marius says:

  Mai dati si alte stiri.De ce nu povestiti campinenilor ce drum se face pe str.Lacul Pestelui si la ce costuri.Pot trece doua masini una pe langa alta?Poate doua carute…..Cat costa lucrarea?

 14. doar eu says:

  Am impresia sau acest ziar a devenit al doilea ziar de campanie a lui Tiseanu? De cand ziaristul lucreaza pentru ziarul primariei parca prea il ridica in slavi pe primar.
  Cat despre articol, exista un consiliu local unde toti au o parere sau nu? Toti sunt vinovati de tot ce se va intampla cu acest spectacol. Oameni buni nu va lasati inselati pentru ca toti sunt aceeasi apa. In fata se injura si in spate isi dau mana. Politica= antisocial

 15. Cristina Mihai says:

  In fiecare an acelasi scandal,legat de organizare,legat de bani.Aceste,
  asazise,serbari ale toamnei nu-si au rostul.Ce anume sarbatoresc campinenii acum,au motive de veselie?Trebuie platita datoria la FMI,cel care dicteaza politica economica a Romaniei…De aceea propun ca de la anu’sa nu se mai organizeze,banii comunitatii sa fie mai bine folosititi…

 16. bob says:

  Problema e nu cine castiga licitatia ci calitatea lucrarii. Daca va face treaba buna ce conteaza ca il cunoasteti pe proprietarul firmei sau nu? Mai grav e ca se aloca bani pt spectacole inaintea rezolvarii problemelor grave.

 17. darius says:

  cine e Tomitza asta? dar nu asta conteaza…ideea e ca banii nostri din impozite se duc pe festivalele astea proaste! manevra PSD, parerea mea!

 18. Andrei Popa says:

  Estimez ca firma a facut un profit gras de minimum 25%, deci de minimum 254.000.000 lei vechi. Pe ce bani? Pe banii nostri din taxe si impozite. Intrebarea e, unde s-a dus „spagutza”….?

 19. SUD Steaua says:

  Care dintre Tomitzi organizeaza acest spectacol? Ca sunt 9!!!!

 20. Costache Lavinia says:

  Inca o data Cristina Mihai=doar eu,se stie cine.Nu e Jenica.Acum e pe fata cine are ciuda pe primar

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *