Eveniment

Parada portului popular şi scurte momente artistice în prima zi a Festivalului de Folclor de la Breaza

Festival Breaza 2Festivalul Internaţional de Folclor, organizat de Primăria şi Consiliul Local Breaza, a debutat astăzi cu o paradă a portului popular, iar asamblurile folclorice prezente la manifestare (din Serbia, Turcia, Grecia şi România – Breaza, Adunaţi şi Otopeni/Ilfov) au dansat pentru public şi oficialităţi în centrul localităţii. Au fost momente artistice frumoase, aplaudate de cei prezenţi, care au admirat, de asemenea, frumuseţea tuturor costumelor populare, indiferent de zonă, de ţară. Festival Breaza 1
Festival Breaza 3
Festival Breaza 4
Festival Breaza 5
În ceea ce priveşte oficialităţile, menţionăm că alături de primarul Răzvan Bălăşescu s-au aflat mai mulţi consilieri locali şi directori ai serviciilor din Primăria Breaza, dar şi invitaţi precum senatorul George Severin, deputatul Mircea Roşca şi prefectul Marius Sersea. Cea mai mare parte a manifestării de astăzi a fost prezentată de consilierul local Gheorghe Barna, preşedinte al Comisiei de Cultură a Consiliului Local.
În cursul serii, în Parcul Brâncoveanu din Breaza au loc alte acţiuni, iar cei prezenţi vor mânca tradiţionalele sarmale cu mămăligă, oferite de administraţia locală. Toţi cei care doresc să urmărească momentele artistice ale soliştilor şi ansamblurilor folclorice de la festival pot face acest lucru vineri şi sâmbătă, seara, manifestările urmând să se desfăşoare în faţa sediului Primăriei. Vor cânta Ileana Ciuculete, Nicolae Datcu, Adina Roşca, Viorica Geapană, Andreea Chisăliţă, Geta Postolache, Ovidiu Homorodean şi alţii.
Festival Breaza 6
Festival Breaza 7
Festival Breaza 8
Festival Breaza 9
Festival Breaza 10
Festival Breaza 11
Festival Breaza 12
Festival Breaza 13
Festival Breaza 14
Festival Breaza 15
Festival Breaza 16
Două lucruri ar mai trebui spuse şi ambele ţin de organizarea evenimentului. După cum au anunţat organizatorii, inclusiv prin intermediul unui comunicat de presă, festivalul începe cu o paradă a portului popular, în centrul localităţii, la ora 11.00. Parada a avut loc, dar pe la 12.30. Nu s-a spus nici un cuvânt despre momentele artistice care preced parada şi care au loc în faţa complexului comercial Profi. Asta, în timp ce peste 300 de persoane aşteptau parada în zona Parcului Brâncoveanu.
Al doilea lucru – modul în care au fost prezentate oficialităţile. Gheorghe Barna a trecut în revistă aproape toate gazdele, a pomenit inclusiv de fanfară, numai de prefect şi cei doi parlamentari nu a pomenit nimic. I-a inclus la „şi alţii”…
Festival Breaza 17Festival Breaza 18
Festival Breaza 20
Festival Breaza 21
Festival Breaza 22

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *