Eveniment

Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” Câmpina a împlinit 64 de ani de existenţă

Biblioteca Municipala 1Biblioteca Municipală este o instituţie aparte în peisajul culturii câmpinene. De cele mai multe ori ne gândim la ea ca la o clădire cu multe cărţi, unde mergem să căutăm ceea ce, poate, ne lipseşte din biblioteca proprie. Numai că, Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” reprezintă mult mai mult de-atât. Cititorul are la dispoziţie aici pste 80.000 de volume, din absolut toate domeniile şi pentru toate vârstele. Există şi o secţie de carte în limba engleză cu aproximativ 11.000 de volume. Există şi centrul de informare Biblionet, adică bibliotecă pe internet.
Dincolo de toate acestea, Biblioteca Municipală este o instituţie publică unde pe lângă lectură şi informare, poţi participa la multe evenimente: simpozioane, lansări de carte, concursuri etc. Este o instituţie dinamică, chiar dacă, în aparenţă, aici domneşte liniştea.
În acest an, Biblioteca Municipală Câmpina a împlinit 64 de ani de existenţă, iar aniversarea a însemnat două zile pline cu lansări de carte şi un maraton de poezie, evenimente la care au participat oameni de cultură, profesori, reprezentanţi ai administraţiei locale. La „Zilele Bibliotecii” a fost lansată şi colecţia „Biblioteca de Câmpina”, care include volumele „Jurnal de ducă” – George Văleanu, „Poetul cu secolul în spate” – Mihai Lupaşcu, „Elegiile căderii” – ale lui Florin Dochia şi „Parfumuri şi delicatese” oferite de Ştefan Al. Saşa.
Biblioteca Municipala 2 Biblioteca Municipala 4
Biblioteca Municipala 3

3 Comments

  1. Flo says:

    La multi ani!

  2. GABRIELA BUZATOIU says:

    MA BUCUR SA VAD TINERII LASAND CALCULATORUL PENTRU UN RELAS IN BIBLIOTECA MUNICIPIULUI CAMPINA,

  3. andrei says:

    Dna Buzatoiu, unde vedeti dvs tineri in pozele de mai sus?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *