Administratie publica

Câinii fără stăpân au reaprins disputele în Consiliul Local Câmpina

CL 1Deşi toată lumea se aştepta ca şedinţa Consiliului Local Câmpina, de săptămâna trecută, să fie liniştită având în vedere ordinea de zi destul de „firavă”, ei bine, tot s-a găsit un subiect care să agite spiritele. Este vorba despre veşnica problemă a câinilor fără stăpân. Nu neapărat câinii au agitat spiritele, ci mai degrabă o solicitare a lui Alexandru Chirobocea, patronul Alex Tib SRL, firmă care se ocupă de strângerea maidanezilor şi de administrarea adăpostului chinologic. Chirobocea a venit în faţa Consiliului Local cu o scrisoare prin care solicita acordarea unor sume necesare pentru câteva lucrări noi la adăpostul pentru câini.

„Sunt nişte încurcături în caietul de sarcini şi în contract, nefiind pe deplin reglementată problema investiţiilor. Noi am investit până acum, în amenajarea acestui adăpost, pentru a putea primi avizele necesare de funcţionare, aproximativ 50.000 lei. Vin în faţa dvs. cu o rugăminte: ar mai fi nevoie să facem nişte lucrări – realizarea unor padocuri pentru perioada de iarnă, betonarea unor suprafeţe din curte, realizarea unei fose septice, încă 24 de cuşti metalice, o centrală termică pentru blocul operator, acoperiş pentru unul dintre padocurile mari –  estimând că ar mai fi vorba de aproximativ 20.000 euro, iar pentru buna desfăşurare a activităţii de strângere a câinilor fără stăpân şi pentru că noi nu ne mai pemitem să mai investim, vă rog să încercaţi găsirea unei soluţii”, a spus Alexandru Chirobocea în plenul Consiliului Local. Acesta a mai precizat că, în prezent, în adăpost se află peste 270 de câini prinşi în ultimele luni în municipiul Câmpina.

Adapost caini 1
Adapost caini 2

Şi au început discuţiile…
Viceprimarul Ion Dragomir a venit bine pregătit pentru acest subiect şi i-a adus mai multe reproşuri patronului Alex Tib SRL: „Conform contractului, firma respectivă se obligă să amenajeze pe cheltuiala ei adăpostul. Ca să nu mai spunem că mai avea şi alte obligaţii, pe care nu cred că le-a respectat până acum. Trebuia să aibă minim cinci angajaţi şi trebuia ca, în termen de 6 luni de la semnarea contractului, în Câmpina să nu mai fie câini fără stăpân. Nu s-au realizat aceste lucruri! Eu înţeleg că mai este nevoie de lucrări la adăpost, dar dacă vom hotărî să alocăm bani pentru aceste lucrări, eu cred că firma care administrează adăpostul nu ar trebui să participe la executarea acestor lucrări. Am semnale că i s-a promis, la câştigarea acestui contract, că i se vor mai da alte lucrări pentru a scoate de acolo banii necesari acestor investiţii în adăpost. Nu am nimic personal cu dl. Chirobocea, dar dacă el crede că poate să procedeze aşa cum o face de obicei, se înşeală!”
Primarul Horia Tiseanu: „Eu nu sunt aşa de bine pregătit ca domnul viceprimar pe marginea acestui subiect, dar dacă dvs. consideraţi că firma nu şi-a îndeplinit obligaţiile puteţi decide rezilierea contractului. Problema este dacă mai găsim o altă soluţie, pentru că ştiţi bine că nu vine nimeni la licitaţie. Riscăm să se umple din nou Câmpina de câini fără stăpân sau să avem cheltuieli enorme cu o persoană fizică autorizată, care primea 100 lei pentru fiecare câine ridicat de pe raza localităţii, iar noaptea câinii respectivi erau aduşi din nou în Câmpina şi iar îi prindeau şi tot aşa… Dacă vreţi să găsiţi nod în papură firmei lui Chirobocea, găsiţi, dar va trebui să daţi socoteală în faţa oamenilor pentru decizia pe care o veţi lua!”
Consilierul local Monica Clinciu: „Avem şi obligaţii prin acel contract, nu numai dreptul de a cere socoteală firmei respective. Şi, apoi, să nu uităm că lucrările pe care le solicită firma respectivă rămân la un bun care este al Consiliului Local!”
Consilierul local Gena Preda: „Adăpostul era jalnic înainte ca această firmă să-l preia în administrare. Acum arată cu totul altfel, l-aţi văzut? Se cunoaşte că acolo au fost băgaţi nişte bani, mulţi bani. Şi ştiţi la fel de bine ca şi mine că nu voia nimeni să preia această activitate, Alex Tib a fost singura firmă care s-a prezentat la licitaţie. Pe banii care îi dăm noi de la buget nici nu avea cum să vină cineva să presteze această activitate şi să administreze adăpostul. Să nu credeţi că e uşor, mai ales în condiţiile în care sunt aduşi în continuare câini în Câmpina din alte localităţi!”

S-a discutat mult pe acest subiect, dar până la urmă nu s-a luat nici o decizie. Alexandru Chirobocea a plecat fără să ştie dacă se dau sau nu bani pentru investiţiile solicitate, iar consilierii locali au rămas cu propriile impresii. Iar unii dintre ei, cei atenţi la discuţii, au rămas şi puţin amuzaţi de o afirmaţie a viceprimarului Ion Dragomir legată de strângerea câinilor din municipiu înainte de preluarea acestei activităţi de către Alex Tib SRL: „Înainte, cu cealaltă firmă pe care o criticaţi şi spuneţi că i-am dat nu ştiu câţi bani, se strângeau 500 de câini pe an, în trei ani am strâns 1.500 de câini, deci se făcea treabă!”
Aşa mulţi câini să fi fost în Câmpina? Şi cine i-a prins, oare unde i-o fi dus?

32 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Dragomir nu stie ce vorbeste. Daca se va da jos din Mercedes, va observa ca sunt turme de caini in Campina, peste tot! De apreciat sincer domnul Tiseanu ca s-a agitat pentru a rezolva problema cainilor vagabonzi, mai e mult pana la rezolvarea definitiva, dar e un inceput bun.

 2. Lenesu' says:

  @ Andrei Popa – domnu’, mi se pare mie sau nu prea stiti sa cititi , decat sa laudati pe taticu’ iubit! Iar apreciezi sincer pentru ca…. ce? Pentru ca vrea sa tina protejatul de Telega in brate? Cred ca domnu’ Tiseanu o sa poarte palarii a la Chirobocea, daca o tot tine asa!
  Cine s-a saturat de comentarii ca pe timpuri (adica de laudaci de-astia) mainile suuuus!
  Acu’, sincer, domn administrator de site, individu’ asta care se semneaza Andrei Popa ne facem sa credem ca asta e un site pentru PDL-listi Tisenei ca sa se bucure, sa dea din coada si sa se bat singurei pe spate! Pacat, ca informatiile sunt promte, putin partinice, dar in limita firescului celui care cunoaste culise!

 3. Cristina Mihai says:

  Dragostea unor concetateni pentru maidanezi nu inseamna altceva decat stoarcerea de bani publici.La fel ca in toata Romania,si la Campina s-au acordat sume foarte mari pentru caini maidanezi,pentru sterilizarea si adapostirea lor.Rezultatul?Sute de caini maidanezi sunt inca pe strazile orasului…ce asteptam sa fie omorat si la noi in oras un copil,un batran de haitele de caini maidanezi?Domnule primar,domnilor consilieri schimbati-va gandirea,nu se poate sa ne linistiti cu filozofia MORTU’ESTE VINOVAT!!!

 4. dan says:

  9000 lei lunar pentru câini = 90 pachete lunare, frumușele, pentru familii de bătrâni, nevoiași, etc.
  Pentru maidanezi: 30 de zile de găzduire, apoi ……
  Altfel, nu ne mai vedem calzi!

 5. Ion says:

  Domnule primar,domnilor consilieri nu mai dati nici un ban. Sunt bani aruncati degeaba. Avem in jurul blocului vreo 10 caini.
  Sustineti si aprobati EUTANASIEREA! Va rog ! Nu va fie teama!
  Asa cum luam viata altor animale ( miei, porci, vite, pasari), putem scapa si de caini, pericole pentru viata si sanatatea noastra.. Cainii maidanezi nu aduc nici un folos. Cine doreste si poate , sa- creasca la curte.
  Cu banii pentru caini mai bine ajutati oamenii saraci. Sunt mai importanti oamenii decat cainii.

 6. andrei says:

  Buna ziua,
  Ii rog pe toti domnii care incaseaza bani din aceste sedinte sa se plimbe prin Municipiul Campina, indeosebi in strada Eruptiei si sa vada cati maidanezi sunt in acea zona.
  Banii pe care ii primesc firmele pentru cainii comunitari sunt enorme.Tot din banii contribuabililor.II mai trebuie bani dlui Chirobocea sa-si mai faca ceva pe la casa sau sa-si schimbe masina.Sa de-a Dumnezeu sa nu fie muscat nimeni din familia domniilor voastre pentru a va trezi la realitate. Hai sa nu mai incasam bani doar ca avem de unde sa stoarcem si merge asa.

 7. Tatulici Ion says:

  Domnule primar Tiseanu,
  Aveti obligatia legala sa raspundeti in fata campinenilor referitor la prezenta sutelor de caini maidanezi pe strazile orsului.Spuneti-ne cati bani am dat noi cetatenii orasului pentru a se rezolva problema cainilor maidanezi.
  Si nu mai pasati raspunderea,pentru ca sunteti la al treilea mandat,ati fost si viceprimar,dupa mine sunteti singurul VINOVAT.

 8. Tatulici Ion says:

  Dati drumul la mesaje,nu mai cenzurati!!!

 9. admin says:

  Domnule Tatulici, aveti o problema! Credeti ca stam toata ziua pe site sa asteptam comentariile dvs. si sa le publicam in secunda urmatoare? Poate a intervenit ceva, poate avem si noi o problema, poate… In fine, aveti rabdare, iata ca nu cenzureaza nimeni comentariile care nu contin injurii sau atacuri la persoana!

 10. Costache Lavinia says:

  Daca vreti intr-adevar sa scapati de caini incepeti cu haitele din spitalul Voila apoi popositi putin mai jos unde la poarta dnei consilier Gena Preda o haita de 4 maidanezi erau sa muste pe agentul care distribuie Info Campina,apoi la Fantana cu Ciresi,str Buciumului,str Caramidari,str Plantatiei(sunt custi chiar pe spatiul public).Vede cineva asta.apoi pe Muscel str Libertatii este un caine negru f periculos.Oare au ajuns din consilieri la pas prin zonele limitrofe,prin Turnatorie la blocuri

 11. Andrei Popa says:

  De ce e primarul de vina domnule Ion? Avem de 6 ori mai putini caini in Campina decat in Bucuresti(raportat la numarul de locuitori) si nu a murit nimeni din cauza lor. Daca cei de la USL nu au vrut sa voteze legea prin care cainii pot fi eutanasiati, e vina lor, nu a primarului Tiseanu, care se zbate de la inceputul anului ca aceasta problema sa fie rezolvata. Mai cititi si dvs. prin presa sau mai dati o raita prin oras ca sa vedeti ca am dreptate, daca sunteti din Campina.

 12. Dan Mircea says:

  Tiseanu nu are timp sa explice campinenilor cati bani a dat firmelor care s-au ocupat de cainii maidanezi.El este ocupat sa predea mandatul fiului sau,ca doar asa l-a invatat si pe el tatal sau…

 13. Tatulici Ion says:

  Domnule Andrei Popa,
  Dumneavoastra sunteti secretara primarului Tiseanu,zau asa!!!Pai da,sunt din Campina,si vad sute de caini maidanezi prin oras,si de aceea ma intreb si eu cati bani am dat noi cetatenii orasului pentru rezolvarea acestei probleme…De fapt amestecati lucrurile,le politizati,cu eutanasierea,cu USL.
  Problema este ca avem inca sute de caini maidanezi pe strazile orasului si pentru asta primarulul este de vina.

 14. mada says:

  Trebuie sa mai moara un om ca sa ne dam seama ca ne trebuiesc firme serioase pentru stringerea cainilor comunitari?
  Treceti dimineata in jur de ora 7 pe strada Orizontului sa vedeti cati maidaneti pot fi.
  Dar mai avem o problema de rezolvat, acesti caini de care amintesc mai sus sunt tinuti in curtile unor firme si dimineata le dau drumul pe strada, cred ca trebuie trasi la raspundere si acestia, pot reaminti firma Edilconst dar mai sunt in jur de 5 firme care fac acelasi lucru.
  Va rugam, incep copii scoala suntem obligati sa merge zilnic dupa ei sa-i aducem acasa din cauza acestor caini fara stapani.

 15. Andreea Pirau says:

  as dori sa sti si eu cum pot ajunge la adapostul de caini , pentru ca as vrea sa adopt 2 caini de acolo …va rog,este urgent …as putea sa-i pierd intr-o saptamana…va multumesc mult

 16. admin says:

  Adapostul pentru caini se afla la iesirea din Campina spre Telega. Inaite de podul de la Zorile, faceti la dreapta si mergeti tot inainte. Treceti printre statia de pompe a HidroPrahova si ajungeti la un gard metalic inalt, dincolo de care se afla adapostul. In cazul in care nu va descurcati, va rugam sa reveniti cu un telefon; numerele noastre le gasiti la „contact”, pe site.

 17. Camelia Iordache says:

  Domnilor,toti cei care hotarati soarta patrupedelor nevinovate,nufaceti altceva decat sa incurajati MAFIA care creste de la o zi la alta pe seama acestior suflete nevinovate.In cartierul meu,Eruptiei,s-au ridicat caini blajini,reclamati de ” oameni „,care nu suporta nici caini,nici pisici si nici chiar pasarile cerului.Datorita unei singure persone, de acest gen au fost ridicati 2 caini,unul alb cu pete maro si unul maro,doar pt simplul faft ca un domn,Dl Dumitrescu care are oarece cunostiinte la Primarie,a tot facut sesizari,ca acesti cainilatra si il deranjeaza,dar acesti caini latrau pt ca nu suportau tiganii care erau in trecere si care ne-au spart boxele la subsol,ei ne aparau cu devotament,nu ca Politia Locala,care nici nu trece pe aici,in schimb aceasta Politie are timp suficient sa plimbe Hingherii in vanatoarea lor contra singurilor nostri aparatori,adica Caiini,care nu primesc niste salarii asa de mari precum cei de la Politia Locala,ei pt doar o coaja de paine ne sunt mult mai devotati.Acesti politisti care profita de haina si legislatia pe care o au,datorita voturilor noastre,se joaca cusanatatea noastra,datorita atrocitatilor pecare le fac si a spectacolului macabru la care ne supun pe noi locuitorii acestui oras,cand vin si ridica aceste suflete nevinovate supuse acelor chinuri pe care noi trebuie sa le suportam,in urma carora facem tensiune arteriala ridicata si ajungem chiar la camera de garda,unii dintre noi intorcandu-ne acasa in 4 scanduri,si asta pentru acordurile pe carele faceti cu acesti hingheri DOMNILOR PE CARE NOI V-AM VOTAT.Ce puteti sa-mi raspundeti la acest comentariu?Nici macar SARBATORILE DE IARNA nu va inmoaie sufletele-ATUNCI CE?Daca cineva citeste aceste randuri chier doresc sa fiu contactata.Tel.0734909901

 18. victor enescu says:

  Admin,
  Nu este adevarat ca nu publicati atacuri la persoana!
  Daca doriti va dau exemple…

 19. Maria says:

  A ajuns cineva la adapostul de caini de la Telega???? cineva din Consiliul Local Campina? Dl primar, dl viceprimar, d-nii consilieri???? ESTE JALNICA SITUATIA !!!! Cainii se mananca intre ei. Cei mari pe cei mici. Este ingrozitor. Mizerie de nedescris, cainii sunt tratati groaznic, maltratati, inghesuiti, nemancati. Trebuie sa se sesiseze cineva!!! Nu este posibil asa ceva! Legea 258/2013 nu se aplica tuturor?

 20. Camelia Iordache says:

  @victor enescu: Va rugam…exemplificati.Are perfecta dreptate Dna Maria,domnii din fruntea orasului ar trebui sa se ocupe si de aceste suflete,care sa recunoastem,pt o coaja de paine,ne sunt mult mai credinciosi si devotati decat multi dintre cei care se considera a avea ratiune.

 21. Camelia Iordache says:

  Decat sa cheltuiti si sa spalati niste bani(Primaria),cu fel si fel de „,mari artisti”,de diverse sarbatori,mai bine hraniti niste biete suflete in adapostul de la Telega.Mii de euro,cat plateste Primaria,pentru diversi „artisti”,de sarbatori,sunt bani publici,adunati din taxele noatre.Ne-a intrebat si pe noi cineva,daca dorim sa cheltuim acesti bani in acest mod?Cu banii nostrii se face ceea ce se vrea in acest oras,cei care hotarasc sunt mai marii orasului,noi cei mici nu contam.Pana si pe vremea lui Ceausescu,mai participam la cate o sedinta si ne mai dadeam si noi parerea,acum,suntem in tara lui Papura Voda-face fiecare ce vrea,sa le fie lor bine.cainii nu mai sunt o problema,vad ca s-a facut tot posibilul,de asemeni pe bani grei,sa se scape de ei,dar acum a venit iarna grea,am vazut pt caini au venit imediat hingherii pe str.Eruptiei,dar observam ca pt deszapezire,pe aceasta str.nu a aparut nici un utilaj al Primariei,daca nu ieseau oamenii,nu puteam iesi nici din blocuri.De ce a trebuit oare,ca noi locatarii sa scoatem niste bani din buzunar,sa platim un Buldozer ce apartinea Royal Construct,pt a ne ajuta sa care muntii de zapada adunati pe strada si in parcari.Impozitele le platim la Primarie-unde sunt utilajele?

 22. Camelia Iordache says:

  Cine a hotarat,ca acele patrupede nevinovate,sa fie omorate?Ce a facut Primaria cu banii alocati pt ingrijirea animalelor fara stapan?Este mai usor sa ucidem decat sa ne straduim sa gasimm solutii,cum sa ii salvam.Suntem un oras de plans….nici oamenii nu ne straduim sa-i ajutam,dara-mi-te acele animale.Rusine,pt cei ce se simt lezati,dar care nu fac nimic entru binele cuiva….doar pentru binele lor.Primaria sa ne dea spectacole in continuarein strada,ca asta este tot ce ne lipseste…spalare de bani..si nu ma mai acuzati ca fac atac la persoana…demonstrati-mi contrariul..sau sunteti din aceiasi clica?

 23. toma says:

  Camelia, gaseste tu o solutie inedita, ca din tot ce ai scris, nu se intelege decat ca esti nemultumita. Dar tu ce ai alege, un copil sau un caine?

 24. Camelia Iordache says:

  Dle Toma,copilul isi are locul sau,dar si cainele pe al sau.Daca nu ar fi fost asa,atunci Dumnezeu ar fi lasat pe pamant doar oameni-de acord?Alta este problema-copii nu sunt educati suficient de catre parinti,cum ca,nu trebuie sa lovesti un caine cu piciorul,sau cu piatra,si exemplele pot continua.Nu am vazut ,sincer nici un caine muscand pe cineva,fara sa fie intaratat.Inteleg si sunt de acord,nu sunt absurda,ca la un moment dat erau prea multi pe strada,dar asta se intampla datorita acelor HINGHERI,care mai mult ca sigur erau in legatura cu alte persoane,care dupa ce plecau hingherii,veneau cu masinile si lasau altii,in locul celor ridicati,iar noi,locuitorii,trebuia sa fim martorii spectacolului de ridicare.Raman totusi la parerea mea,ca ridicarea cainilor fara stapan,este o mare afacere,in spatele careia nu stim cine se afla,dar sigur un caine ridicat,a fost platit,poate de cateva ori de primarie,pana cand a ajuns sa fie omorat.
  Solutia nu trebuie sa o gasesc eu,ci edilii orasului,care sunt absolut sigura ca,daca ar mai taia putin din cheltuielile inutile ale Primariei,ar gasi cativa banuti si pt aceste animale,fara sa fie nevoie sa ia decizia cea mai simpla,adica EUTANASIEREA.

 25. Camelia Iordache says:

  Adevarul supara.

 26. Camelia Iordache says:

  Ca insotitori ai hingherilor,am vazut ca politia locala se descurca,dar am si eu o intrebare pentru aceasta categorie de oameni-Politistii locali-Nu mai aveti indatorirea de mai de mult,sa mai patrulati prin cartiere,pe strazile mai mici ale orasului?Oare schimbarea numelui,din comunitari in locali,va schimbat si indatoririle,spuneti-mi daca ma insel,pt ca ,pe strada Eruptiei,in afara de masina inscriptionata”Politia Locala”,care nu vine decat la ridicarea maidanezilor,nu am vazut picior de politist local,de mai bine de un an de zile,iar rromii isi cam fac de cap pe aici-ce asteptati sa ne aparam singuri de ei,ca apoi sa va dam motiv sa ne amendati,arestati,pe noi care nu mai facem fata acestei categorii de oameni ai orasului.Un exemplu,serile trecute,acesti domni au binevoit sa patrunda in gradinitele amenajate de noi pe langa blocuri,si care sunt imprejmuite cu gardulete,pe care dl Primar le-a aprobat sa le montam si totusi ei au sarit peste ele,pt a fura iarba cosita,dar nu iarba este problema ci faptul ca au taiat trandafiri plantati ,pomisori si flori.Noi tocmai de aceea am solicitat gardul,tocmai pentru a ne crea un spatiu frumos pentru relaxare.Nu stiu daca am scris unde trebuia,dar va rugam mai trimiteti din cand in cand,cate un politist pe aici,poate se mai sperie si nu ne mai fac stricaciuni.Va multumesc.

 27. Tache says:

  Daca locuiesti in Balcescu street ce sa faci.Unde nu-s rromi in Campina.Poate in cartierul rezidential de pe Voila si Muscel.Referitor la maidanezi iar s-a pricopsit Campina cu multi,de Breaza unde stau numai zic,la Poiana Campina la fel.Hingherii ii aduna ii duc la Boldesti si pe temiri unde,iubitorii de patrupede ii iau si iar pe strada(daca iei un bun pe semnatura ar trebui lege si sa raspunzi penal orice ai fi,pers fizica sau asociatie de protectie a cainilor.)Oricum scopul este de a face profit,asa ca astept sa imi sariti in cap dragi pensionari si iubitori de necuvantatoare.Daca sustineti ca ii iubiti ii luati in adapost,locul lor nu este in strada sa atace trecatorii.Asa procedati si cu copii vostrii?Si nu am viata de caine maidanez fara coada:))

 28. Camelia Iordache says:

  Daca nu va este cu suparare,dle Tache dvs pe ce street locuiti?

 29. radu says:

  Acolo se spala bani,cainii sunt o afacere,stiu bine ce spun,Chirobocea „unge”pe unde trebuie cu stirea unei primarii oarbe,surde si …!Toata logistica firmei acestui individ autosuficient este la pamant,totul este semilegal sau ilegal de-a dreptul! Cum s-a tinut licitatia daca s-a prezentat un singur om??!!Campineni,iubitori sau neiubitori de caini,treziti-va!!!Sunt bani publici,banii dumneavoastra,dati pe mana unui neispravit care nu stie decat sa carpaceasca lucrurile,sa se „fusareasca”,cainii vor ramane pe strazi sau vor evada din adapostul execrabil pe care acest Chirobocea il crede de mult propria mosie!!!Mergeti la adapost si convingeti-va singuri ca legea 258/2013 nu exista acolo;exista doar bunul plac al managerului,disperat sa faca bani pentru jocurile lui de noroc…

 30. Maria.E says:

  Nu inteleg de ce se mai dau bani pt caini cand mancarea o iau gratis de la spitalul Municipal respectiv Voila.Sau joaca la pacanele Chirobocea cu ei din banii nostrii.A si CL cel mai slab dupa 89 joaca la cacialma.Cainii sunt cum cobori de la spitalu Voila,la Fantana cu ciresi si pripasiti prin cartierele orasului,ne impiedicam ziua de ei prin piata.

 31. Camelia Iordache says:

  @radu: il sustin pe dl Radu…ar trebui pe dl Chirobocea sa-l inchidem in propriul adapost

 32. silvia says:

  Buna ziua, doamna Camelia,
  Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra. Ne batem joc de animale care, nu au nici o vina ca exista. Ele ne apara si ne iubesc neconditionat. Nu facem nimic bun pentru cainii comunitari, ba mai mult, ii aruncam ca pe niste obiecte neinsufletite.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *