Administratie publica

Campanie electorală pe… scena Festivalului Caşcavelei de la Valea Doftanei

Politicieni festival 1În mod cert, discursurile rostite de politicienii prezenţi sâmbătă la Festivalul Caşcavelei nu-şi aveau nici locul, nici rostul. Şi vorbim despre politicieni cu greutate, parlamentari, lideri de partide, care au demonstrat că n-au învăţăt nimic de-a lungul timpului în relaţia cu cetăţenii. Au făcut campanie electorală în faţa oamenilor prezenţi la festival şi a grătarelor încinse, o campanie de duzină, cu clasicele promisiuni în care nu mai crede nimeni, cu înţepături reciproce şi glume proaste.
Este adevărat, toate acestea s-au întâmplat într-o comună în care primarul Ion Manea este membru PDL, iar toţi politicienii prezenţi la festival fac parte din USL. Dar în astfel de situaţii îţi arăţi clasa, dacă o ai. Şi, oarecum surprinzător, singurul care n-a făcut politică pe scenă a fost preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma. În schimb, acesta a trecut în câteva minute de la „Ne vrem ţara înapoi!” cu referiri la Basarabia, la „hoardele de huni” venite la meciul de fotbal România – Ungaria, de la drumul care traversează Munţii Baiului (între Valea Prahovei şi Valea Doftanei) până la drapelul naţional şi viitoarea autostradă.
Mai întâi a vorbit primarul Ion Manea, despre lucrările care se vor face în comună, despre proiectele administraţiei locale, colaborarea cu Consiliul Judeţean şi speranţa că va primi sprijin pe viitor de la parlamentarii care reprezintă zona.
Apoi, a venit rândul deputatului Virgil Guran, care a explicat în felul său ce şi cum trebuie făcut în Valea Doftanei, pentru ca imediat să fie taxat, oarecum de primar cu replica „domnule deputat, campania electorală se face cu o lună înainte de alegeri”. A intervenit şi şeful de partid al lui Guran, deputatul Mircea Roşca, el sugerându-i primarului Manea „să fie mai diplomat în relaţia cu oamenii politici prezenţi având în vedere conjunctura politică actuală”. În traducere liberă, ceva de genul „vezi că tu esti pedelist, noi suntem la putere şi nu mai vezi nici un sprijin de nicăieri” sau „ai grijă, că altfel avem noi grijă!”
În ceea ce-l priveşte pe senatorul George Severin, acesta a vorbit despre contractul pentru autostrada Bucureşti-Braşov, dar şi despre „PSD şi USL”, care fac şi dreg şi ţin promisiuni. Interesant, nu-i aşa? Între atâţia liberali, să vorbeşti despre „PSD şi USL”, zău că e riscant, dar Severin era, oricum, cu spatele la Roşca, Guran şi alţi liberali ori consevatori, aşa că nu le-a putut vedea privirea…
Ar mai fi de spus câteva lucruri. Senatorul Severin, Mircea Cosma şi viceprimarul Câmpinei, Ion Dragomir, au venit la Valea Doftanei după ce au parcurs Transbaiul şi au pus un steag naţional în apropierea celui mai înalt punct al traseului. Un alt drapel i-a fost oferit primarului din Valea Doftanei, împreună cu două diplome de excelenţă din partea Consiliului Judeţean pentru activitate şi implicare în problemele comunităţii – una pentru Ion Manea şi una pentru Consiliul Local al comunei.
Pe scenă, alături de politicienii s-a aflat şi academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, foarte bine primit de public, aplaudat îndelung şi chiar ovaţionat. La cei 90 de ani ai săi, Constantin Bălăceanu Stolnici a oferit o lecţie de distincţie, bun-simţ, eleganţă în discurs. Academicianul a venit la Valea Doftanei pentru a participa la simpozinul internaţional „Natura şi omul”, iar toţi participanţii au fost invitaţi şi la festival.
Un singur lucru mai precizăm – comentariile din public, în timpul discursurilor politicienilor, au fost un deliciu, semn că umorul şi vorbele de duh n-au pierit la români. Din păcate, şi dacă le-ar fi auzit, pentru cei de pe scenă ele n-ar fi contat.
Politicieni festival 2
Politicieni festival 3
Politicieni festival 4
Politicieni festival 11
Politicieni festival 5
Politicieni festival 6
Politicieni festival 10
Politicieni festival 7
Politicieni festival 9
Politicieni festival 8

2 Comments

  1. Hm says:

    Mai vine ar cheltui banul public cum ar trebui, pentru noi, cei de rand, in loc sa-si bata gura cu promisiuni in vant..

  2. Ing. Popescu V. says:

    Rusinos ca domnii deputati, senatori, primari si presedinti de consilii judetene se preteaza la astfel de subterfugii pentru a-si face publicitate pe banii omului de rand. Se pare ca cei de la USL nu au invatat din greselile celor de la PDL. Pacat, aveam alte asteptari de la dansii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *