Social

Caravana PNDR revine în comunele din Prahova

PNDRAgenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de Informare „PNDR vine în satul tău”. Până în luna noiembrie (inclusiv), sunt programate întâlniri cu beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală din mai multe judeţe. În Prahova, caravana de informare PNDR va fi prezentă şi în zona noastră, la Poiana Câmpina, Şotrile, Proviţa de Sus, Cornu, Valea Doftanei, Brebu şi Telega. Alte localităţi din judeţ unde reprezentanţii APDRP se vor întâlni cu agricultorii şi fermierii sunt: Drăgăneşti, Berceni, Drajna, Plopu, Măneşti şi Râfov, Bucov, Gura Vitioarei, Jugureni, Surani, Poienarii Burchi, Tomşani, Măneciu, Poseşti, Păuleşti, Blejoi, Valea Călugăreasca, Bărcăneşti, Salciile, Ciorani şi Cocorăştii Colţ.
Obiectivul principal al campaniei de informare „PNDR vine în satul tău” vizează creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor europene nerambursabile acordate prin acest program de dezvoltare rurală, în sensul creşterii gradului de corectitudine a întocmirii cererilor de plată şi a cererilor de finanţare.
Până acum, în Prahova, sunt peste 500 de proiecte contractate cu o valoarea a finanţării de aproximativ 84 milioane euro. Cele mai multe (273 proiecte) sunt pentru Măsura 141 din PNDR – „Sprijinirea fermelor agricole”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *