Administratie publica

Încă se mai lucrează la puţul de sondă dintre blocurile IRA din Câmpina. Estimativ, treaba va fi gata în jurul datei de 15 octombrie

Blocuri-IRA-2Ce se întâmplă cu sonda lângă blocurile noastre? Aceasta-i întrebarea adresată administraţiei locale, la ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, de reprezentanţii administraţiei de proprietari de la blocurile IRA. Oamenii sunt îngrijoraţi, şi pe bună dreptate, că de mai bine de patru luni la puţul de sondă se tot lucrează, dar lor nu le explică nimeni de ce durează atât: „Ne-au spus că se rezolvă în trei săptămâni, dar au trecut mai multe luni. Nimeni din cadrul OMV Petrom nu mai vrea să discute cu noi. Dacă la început ne mai spuneau cam despre ce este vorba, acum nimeni nu mai vrea să discute cu noi! Am ajuns ca salutul nostru în loc de „Buna ziua!” să fie „Ce mai ştiţi de sondă?”. Nu se poate aşa ceva şi am venit în faţa dvs. să ne spuneţi ce se întâmplă”.

Consiliul Local a fost pus, astfel, într-o mare încurcătură. Consilierii nu cunoşteau situaţia şi, practic, nu aveau ce să răspundă. După mai multe momente de tăcere deplină, primarul Horia Tiseanu a precizat: „În urmă cu câteva săptămâni, la ultima discuţie avută cu cei de la OMV Petrom, mi-au spus că nu sunt probleme grave şi că rezolvarea situaţiei mai durează pentru că vor să se asigure că nu mai este absolut nici o problemă. Am să încerc să mai iau din nou legătura cu OMV Petrom şi să aflăm cât estimează că mai durează rezolvarea acestei situaţii neplăcute pentru municipiul Câmpina, dar mai ales pentru locuitorii din zonă”.

Put-sonda-blocuri-1

Vă reamintim că puţul unei sonde din anul 1910 a fost descoperit de locatarii blocurilor IRA la jumătatea lunii mai a acestui an, în timp ce-şi udau grădiniţele de legume şi flori. De atunci, zona s-a transformat într-un şantier ciudat, cu utilaje speciale, membrane de protecţie şi pompieri şi angajaţi ai Petrom care supraveghează puţul non-stop.

Astăzi, primarul Horia Tiseanu ne-a remis un comunicat de presă prin intermediul căruia precizează că, la solicitarea Primăriei Câmpina, OMV Petrom a comunicat ultimele date referitoare la puţul de sondă de la blocurile IRA. Astfel, conform estimărilor reprezentanţilor Petrom, „lucrările de abandonare în adâncime se vor finaliza în jurul datei de 15.09.2013, urmând ca la data de 15.10.2013 să se finalizeze şi lucrările de reamenajare a terenurilor afectate de lucrările la această sondă. Toate aceste lucrări se vor efectua sub atenţia permanentă a reprezentanţilor OMV Petrom – Zona de Producţie VII Muntenia Est şi cu stricta implicare a autorităţilor competente, pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile care se impun în astfel de situaţii pentru preîntâmpinarea oricăror potenţiale pericole”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *