Administratie publica

La Băneşti se amenajează un pasaj subteran pentru pietoni, care va trece pe sub DN1

Pasaj Banesti 1În comuna Băneşti, în spatele „borcanului”, cum era cunoscut fostul post de poliţie, se lucrează la amenajarea unui pasaj subteran destinat strict pietonilor. Acesta va trece pe sub DN1, va ieşi de cealaltă parte a drumului naţional, va avea 2,3 metri lăţime şi 2,6 metri înălţime. Nu vorbim despre o construcţie nouă, ci despre amenajarea unui fost tunel existent în acea zonă încă de pe vremea când a fost construit DN1. După cum ne-a declarat primarul comunei Băneşti, Gheorghe Stoica, administraţia locală a luat decizia realizării acestui pasaj, destinat în special cetăţenilor din localitate, din mai multe motive. Primar Gheorghe StoicaÎn primul rând, pentru că pasarela pietonală nu prea este folosită de localnici, iar iarna este chiar dificil de urcat şi coborât pe această pasarelă. În al doilea rând, trebuia găsită o soluţie practică pentru ca locuitorii din cartierul Cătin să poată ajunge în siguranţă de cealaltă parte a drumului naţional, pentru a merge spre centrul comunei.
După cum spuneam, pasajul subteran va fi pietonal, dar va avea şi o bandă pentru biciclişti, pentru cărucioare şi căruţuri cu butelii. De asemenea, va fi iluminat, iar la intrarea şi ieşirea din pasaj vor exista trepte. Lucrarea este executată de societatea Cast Băneşti şi costă 150.000 lei, bani alocaţi de la bugetul local.

4 Comments

 1. Ing. Popescu V. says:

  O initiativa laudabila, dar domnul primar ar fi trebuit sa se gandeasca si la soferi, pentru ca tot timpul la Banesti a existat riscul de accident(si se si produc cam o data la 4 saptamani).

 2. Radu D says:

  excelent, felicitari pentru idee! practic si sigur

 3. iulian says:

  felicitari pentru initiativa domnului primar!!!

 4. Tudor says:

  ce tare! nu stiam ca sint tuneluri pe sub dn1; or fi si prin alte parti, pe Valea Prahovei pe acolo pe unde se bat astia in piep cu pasarelele? ar fi fooooarte tare, eu zic sa le caute cineva pe toate si unde le gasim sa facem pasaje subterane!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *